Før kampen: Vålerenga-Ranheim

Det du trenger å vite før årets siste kamp. (Foto: Thomas Karlsen)

Annonse:

På lørdag pakker Svein og resten av gjengen sakene sine, og reiser nedover mot hovedstaden. Med landslagspausen ferdigspilt gjenstår en eneste kamp, og den spilles mot Vålerenga på Intility arena.

Sist lagene møttes, i slutten av april, endte kampen 2-2 på EXTRA Arena. Løkberg ga oss ledelsen, før Johnson utlignet. I andre omgang ga Tønne oss ledelsen igjen, men Johnson utlignet nok en gang på tampen, og kampen endte uavgjort. Ikke helt ufortjent, men veldig surt.

Foruten kampen i april har Ranheim og Vålerenga kun møttes én gang. I 1946 møttes de til en vennskapskamp i forbindelse med åpningen av Trøndelags første gressbane etter krigen. Den gang vant vi 3-2, noe som vil si at vi aldri har tapt mot hovedstadslaget.

I motsetning til i 1946, står det på lørdag om tre poeng. Noe som tilfeldigvis er nøyaktig det vi har til gode på Vålerenga. Begge lagene står med -6 i målforskjell. Vinner vi, sikrer vi 6.-plassen. Skulle vi tape eller spille uavgjort, vil resultatet mellom Odd og Brann avgjøre hvilken plass vi havner på. Uansett blir vi ikke dårligere enn nummer åtte.

Vålerengas toppscorer er fortsatt mannen som scoret to mot oss sist. Sam Johnson har overlistet keeper elleve ganger denne sesongen, inkludert to straffemål. Det er to mer enn Mads, som er vår toppskårer med ni. Så er det jo lov til å håpe at Mads passerer liberianeren i løpet av helga.

Begge lagene kommer også til å takke av en profil på lørdag. Som kjent blir det Kristoffer Løkbergs siste kamp i ranheimdrakta, før han på nyåret flytter vestover til Bergen og Brann. For vertenes del har Daniel Fredheim Holm annonsert at han forlater Vålerenga etter sesongen.

Skulle Øyvind Storflor starte eller komme inn, vil det bli hans 400 seriekamp i Norge.

Kampen vises på Eurosport player, og Eurosport pluss. Og hvis du befinner deg i Oslo, ta turen på Intility Arena sammen med resten av Ranheimssupporterne. Før kampen møtes Forza på The Scotsman, der er du også hjertelig velkommen.

Annonse fra Eliteserien: