Kjære Frivillig!

Her kommer det en varm klem til deg som har stått på døgnet rundt.

Annonse:Kjære frivillig!

Det var den store festdagen. Siden 2.desember har du gjort en jobb du skal være stolt av. Du, i din rolle med dine oppgaver og ansvar, har levert så mye kvalitet og dedikasjon som det er mulig å håpe på. Rett fra hjertet; jeg understreker HÅPER. Jeg hadde ikke trodd det var mulig å få så mye engasjement, entusiasme og kvalitet. Men jeg hadde et håp. Og det håpet gikk raskt over til noe annet enn tro. Det gikk i midten av desember over til en sikker forestilling om at vi har de beste folka om bord.

Det ble kok i går. Kampen ble avlyst, det ble mye på kort tid, og det jeg kjenner mest på er at jeg ikke rakk å gi alle dere frivillige en varm klem og takke for alt dere har gjort fram til den store festdagen i går. Det vi rakk å se er at vi skal levere gode kampdagsopplevelser til 2500 tilskuere i 15 hjemmekamper. Vi rakk å se at dere så til de grader har rykket opp fra OBOS-ligaen til Eliteserien. Det handler om hva vi så i går med tanke på forberedelsene til å ta i mot 2500 gjester. Men det handler ikke minst om det arbeidet som har blitt gjort hver dag siden 2.desember.

Det strandet til slutt på spilleflaten. Det er mitt ansvar. Jeg har full respekt for dommerens integritet og hans rett til å være bekymret for spillernes ve og vel. Men jeg er uenig i avgjørelsen og er overbevist om at dette ville gått aldeles utmerket etter en fabelaktig dugnadsinnsats dagene og ukene før denne festdagen. Vi har rapportert løpende til NFF om nåsituasjonen, fortalt om de defekte varmesløyfene og hvordan vi har jobbet for å håndtere disse. Ingen lovnader fra vår side, annet enn at vi mente vi lørdag kunne presentere en spilleflate det kunne spilles kamp på. Altså ikke 100% fri for ujevnheter, lørdag sto det igjen 1,5 - 3 cm høydeforskjell på de verste områdene. 90% av spilleflaten var helt jevn. Senest sist mandag fikk vi skryt fra NFF på hvordan vi jobbet. Vi hadde fortjent noe mer, vi hadde fortjent å få en avgjørelse tidligere på dagen – basert på opplevelsen da, det skjedde ikke og dermed ble det opp til dommeren å gjøre denne vurderingen.

Tilbake til den varme klemmen;

Vi kunne vanskelig gjort det på en annen måte. Vi rykket opp 2.desember med de forutsetningene vi hadde. Herunder et varmeanlegg som ikke hadde blitt brukt siden 2010. Vi er Ranheim og som en av få klubber i Eliteserien gikk vi all inn på en positiv holdning til seriestart 10.mars. Fordi vi mener det og fordi vi har dere, som i sum er Ranheim. Jeg hyller alle dere som har jobbet ‘døgnet rundt’ i 3 måneder for å klargjøre EXTRA Arena. De siste ukene nattestid så vel som dagtid for å få spilleflaten til å bli best mulig. Sikkerheten og vertskapet rundt arrangementet, billetthåndtering, fasilitering av gjesterom for samarbeidspartnere, mediegruppa og alle som har bidratt til å montere skilt, måke snø, rydde søppel og sørge for at vi var der vi skulle være.

Flaggene hang ut fra balkongene rundt om på Ranheim, stadion var utsolgt og dere var fremragende. Ingen kunne forlangt noe mer. Takk til dere alle!

Som leder er det mitt ansvar at det ikke ble kamp. I møtet med media i går var det mye følelser. Hun jeg er gift med er en god regulator for meg. Fra Sandefjord fikk jeg innspill om at jeg måtte sjekke om tyggisen min fortsatt var i live. Da var det lett å skjønne at jeg var for temperert, sa ting jeg ikke burde sagt og skulle formulert meg annerledes. Vi er uenige om avgjørelsen, men jeg skulle brukt andre ord i noen sammenhenger. Beklager. Så skal vi ta en runde internt med NFF om hva/hvordan osv. Vi har brukt en halv million på dette forsøket siden jul, vi har ønsket å få til dette og fått en forståelse av at NFF har vært fornøyd med tilstanden og utviklingen.

For meg personlig handler dette også om Brann-supporterne. Jeg har selv reist Norge rundt som hockeysupporter og fulgt TIK, jeg vet hvordan de har det og finner det urimelig at de skal stå igjen med utlegg for reisen sin. Norsk fotball tjener på å betale tilbake kostnadene Brann-supporterne har hatt med sin reise til Trondheim. Jeg lover at når vi får ny dato for kampen så skal vi sette opp en fotballcamp for alle bergensere som kommer igjen. Et svært telt med gratis overnatting og enkel bespisning. Det fortjener dere. Beklager til dere også.

Nå får vi seriestart 2.april. Søndag morgen, før treningsøkta, hadde vi en fin samtale i garderoben. Vi får noen ekstra uker på å forberede oss alle sammen. De ukene skal vi bruke godt. På og utenfor banen.

Vi har 30 deilige kamper foran oss og er like offensive som før. Samtidig som vi erfarte og lærte mye av gårsdagen. Jeg kan garantere at vi selv er våre fremste kritikere, fremgangene til Ranheim jar ikke skjedd uten evne til å evaluere seg selv og rette et sterkt kritisk søkelys mot seg selv.

Dette handler også om at dere er gjengen min. Og jeg elsker dere. Takk for at du stiller opp for Ranheim!

Frank Lidahl
Daglig leder
Ranheim Fotball

Annonse fra Eliteserien: