Kvalifiseringshistorikk

Hvordan har vi gjort det tidligere i play off-spillet til Eliserien?

Annonse:

Ranheim Toppfotball er ikke ukjent med kvalifikasjonskamper til Eliteserien. Ranheim har tidligere vært i play-off i 2010, 2013, 2015 og nå sist i år. Første gang Ranheim var i kvalik, var tilbake i 2010, hvor de tapte 2-1 mot Hønefoss da nåværende Levangerspiss Robert Stene scoret det eneste målet for Ranheim. Da røyk drømmen om Eliteseriespill på overtid av 2.ekstraomgang, da Hønesfoss scoret. Det tok tre år før Ranheim skulle spille kvalifisering igjen, og da bar det nesten hele veien.

Solide resultat i 2013

Den gang ble det solide seire over Ham-Kam og Mjøndalen, med blant annet nåværende Ranheimspillere Karl Morten Eek og Kristoffer Løkberg som målscorere. Midtstopper Karl Morten Eek ble toppscorer for Ranheim i den kvalifiseringen med 2 mål! Drømmen om Eliteseriespill brast mot Eliteserielaget, og nå medaljejagende Sarpsborg, hvor Ranheim tapte 3-0 over to kamper. 

Etter ett års pause fra kvalikkamper var Ranheim tilbake i 2015 mot Kristiansund BK. Den gang ble det tap 1-0 etter at sunnmøringen Sverre Økland avgjorde for nordmøringene etter en times spill. En kamp hvor begge lag hadde sjansen til å ta ledelsen først, men Kristiansund scoret det viktige førstemålet, som ble avgjørende for Ranheims videre skjebne.

Nå er Ranheim tilbake i kvalifikasjonsspill og forsatt lever drømmen om Eliteseriespill. Søndag slo de blåe fra Ranheimsfjæra Sandnes Ulf etter at Mats Lillebo avgjorde kampen i underkant av kvarteret før slutt. Det betyr at på Ranheim skal ut i semifinalen i kvaliken, og neste motstander er samme motstander som sist Ranheim var i denne semifinalen, Mjøndalen. Søndag klokken 1400, 19. november møtes lagene på Isaachsen Stadion, hvor vinnende lag møter det 14.beste laget fra Eliteserien til dobbeltoppgjør. Vi håper at historien gjentar seg fra 2013 og at det er Ranheim som får besøk av Eliteserielaget i kamp om Eliteseriespill.

Om ikke annet kan man håpe at Svein Maalens sitat etter kampen mot Sandnes Ulf går inn på spørsmål om det er noe som smaker bedre enn en 1-0 seier i flomlys på en søndag. - 4-0 smaker bedre!

Kampen blir vist på Eurosport Norge. Dersom du ikke får muligheten til å være på Isachsen Stadion søndag, men har lyst til å se den i godt lag står gjengen på klubbhuset til å ta i mot deg.

Tidligere kvalifiseringskamper

  • 2010: Hønefoss - Ranheim 2-1 (Mål: Robert Stene)

  • 2013: Ranheim - Ham-Kam 2-0 (Mål: Karl Morten Eek, Kristoffer Løkberg)

  • 2013: Mjøndalen - Ranheim 1-4 (Mål: Thomas Rønning, Karl Morten Eek, Jo Sondre Aas, Daniel Skjølberg Krogstad)

  • 2013: Sarpsborg - Ranheim 1-0

  • 2013: Ranheim - Sarpsborg 0-2

  • 2015: Kristiansund - Ranheim 1-0

  • 2017: Ranheim - Sandnes ULF 1-0 (Mål: Mats Lillebo)

  • 2017: Mjøndalen - Ranheim ?-?

Annonse fra Eliteserien: