Ranheim-Lillestrøm 3-2 (2-1)

Drømmemål av Løkberg og Witry da Lillestrøm ble slått. (Foto: Jørn Engberg)

Både Mads Reginiussen og Aksel Fonn Witry tilbake i startelleveren da et poengjagende Lillestrøm gjestet fjæra. Gjestene startet kampen på kvalikplass, mens vi lå komfortabelt plassert på femteplass.

Kampen startet relativt jevnt. Det var likevel gjestene som skulle ta ledelse. Målet kom etter en overgang. Gjestene kom seg rundt på sin høyreside, og fikk lagt inn. Innlegget ble dårlig klarert, og etter et par blokkerte avslutningsforsøk endte ballen i beina til Simen Rafn, som skrudde den inn bak Barli. 0-1.

Tidligere i sesongen virket det som om det var en suksessoppskrift av de sjeldne å la gjestene ta ledelsen på Extra arena. Og jaggu var det ikke slik i dag også.

Vi spiste oss tilbake i kampen, og etter drøye halvtimen ropte spillerne på straffe. Dommeren mente at ingenting straffbart hadde skjedd, og vinket spillet videre. Vi beholdt ballen, og etter lekkert spill med Løkberg, kom Solbakken til avslutning. Skuddet fra høyrekanten gikk via en motspiller og ut til hjørnespark, og på hjørnesparket var Tønne sterkest. Han headet ballen kontant i mål bak Maric, og vi var like langt.

Så skulle det bare gå noen minutter før Extra arena kunne juble igjen. Etter en duell like utenfor 16-meteren landet ballen i beina på en våken Løkberg. Midtbanespilleren, som i dag spiller sin nest siste kamp på Extra arena, klinket til, og ballen føk inn helt oppe i den høyre vinkelen.

Helt på tampen skulle gjestene få en mulighet til å utligne. Vi fikk ikke klarert, og plutselig var de alene med Barli. Keeperen gjorde slik han gjorde sist mot Bodø/Glimt, og reddet både én og to ganger. 2-1 til Pause.

Andre omgang startet med et bortelag som visste at de trengte to mål, og gikk rett i strupen. Heldigvis klarte ikke de å omsette sin første store mulighet. Og der andre bommer treffer vi. Nærmere bestemt Aksel Fonn Witry. Høyrebacken, som spilte sin 100. kamp for oss i dag, tok ned ballen, spilte vegg med Løkberg, og gjorde resten selv. Han danset seg elegant forbi det som var av Lillestrømspillere, og satte ballen sikkert i mål bak Maric.

Like etter kom Foosnæs oppover på motsatt kant. Backen la igjen ballen til Tønne med hælen, men dessverre gikk avslutningen over.

Det var imidlertid en omgang som svingte mye. Lillestrøm hadde sine muligheter de også, og Lehne Olsen fikk en kjempesjanse til å redusere etter at vi mistet ballen på egen banehalvdel. Heldigvis gikk avslutningen utenfor.

Mot slutten av kampen returnerte også Michael Karlsen, etter å ha vært ute sist med skade. Den høyreiste spissen gjorde inntrykk nesten umiddelbart, da han fant Fonn Witry med en pasning, før han selv var først på innlegget. Dessverre gikk avslutningen like over mål.

Også Witry var svært nære å score et mål til, da han kom først på et innlegg fra Foosnæs. Maric var kjapt nede, og hindret backen vår i å bli tomålsscorer.

Helt på tampen skulle likevel gjestene få reduseringen sin. Et hjørnespark ble klarert ut i beina på Mathew, som fikk drømmetreff på halv volley.

De klarte likevel ikke å få et tredje, og Løkberg og gjengen kunne juble for nok en seier.

Nå er det bare én hjemmekamp igjen. Søndag om to uker kommer Tromsø og Gjermund Åsen nedover. De knuste oss 4-0 i oppgjøret på Alfheim, men her på Extra arena har vi vist oss svært vanskelige å slå. Så hvis du føler at du kanskje har vært litt for lite på kamp denne sesongen, har du nøyaktig én mulighet til å gjøre noe med det. Billetter kjøper du her.

Før den tid skal vi til Haugesund, den kampen sendes på Eurosport player og Eurosport pluss.

Kampfakta:

Ranheim:
Barli - Foosnæs, Furu, Kvande, Fonn Witry - Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg - Tønne (Alseth 90'), Helmersen (Karlsen 80'), Solbakken (Lillebo 73')

Mål: 0-1 Rafn 12', 1-1 Tønne 34', 2-1 Løkberg 38', 3-1 Fonn Witry 53', 3-2 Mathew 83'

Gult kort Ranheim: Tønne 90'