Ranheim - Odd 3-1 (2-1)

Reginiussen-dobbel sikret tre nye poeng. (Foto: Jørn Engberg)

Ny søndag, ny match, og fra kampen mot Levanger på onsdag hadde Ranheim gjort to endringer. På back var Foosnæs tilbake på bekostning av Furu, og sentralt på midten var Valla Dønnem tilbake etter at Tromsdal startet sist.

Ranheim tok avspark, men det var Odd som kom til den første virkelig store muligheten. Et innlegg fra høyre traff Rashani på bakre, men kantspilleren satte kula utenfor etter rundt tre minutter spilt.

Odd festet tidlig et visst grep om kampen, og var det første kvarteret det klart beste laget. Men paradoksalt nok kom målet først da Ranheim var på vei inn i kampen. Bortelaget kontret, og et innlegg fra venstre ble etter hvert spilt ut til Broberg. Bortelagets midtbanespiller fyrte fra rundt 16 meter, og traff klokkerent. Skuddet skrudde bort fra Barli, og Odd var i ledelsen.

Odd fortsatte å presse på. Ranheim kom til ett og annet innlegg, men var i det store og hele lite farlige offensivt. Odd produserte ikke muligheter i fleng de heller, men presset Ranheim hardt, og virket å ha full kontroll på kampen.

Men en ting er å tilsynelatende ha full kontroll, en annen ting er å ha det. For fem minutter før pause smalt det på deilig Ranheim-vis. Storflor og Løkberg kombinerte flott på høyresiden, og førstnevnte slo et presist innlegg bak forsvarsrekka til gjestene. Tønne kom først på innlegget, og spilte elegant inn til Reginiussen. Kapteinen noterte seg for sesongens femte kasse, og vi var like langt.

Ranheim brukte en omgang på å komme skikkelig i gang mot Levanger på onsdag, i dag tok det rundt 40 minutter. For kun to minutter etter Reginiussens utligning smalt det igjen. To minutter tidligere var det Storflor som fant Tønne med et innlegg, nå var rollene snudd. Storflor banket inn sitt andre for sesongen. Kampen var snudd, og Ranheim kunne gå til pause med ledelse.

Ikke mer enn halvannet minutt var spilt av andre omgang før Odd satte inn det de trodde var utligningen. Linjedommeren hadde derimot løftet flagget, og målet ble annulert for offside.

Ranheim hang mye bedre med defensivt etter pausen, og de helt store mulighetene uteble. Odd var farlig frampå ved et par anledninger, men det var absolutt Ranheim også. Etter 71 minutter burde Løkberg for eksempel ha økt ledelsen da Karlsen spilte ham på helt blank kasse. Dessverre gikk avslutningen over.

Heldigvis har Mads Reginiussen ingen verdens planer om å slutte å score mål. Et hjørnespark fra Kvande endte til slutt i beina til kapteinen. Odd ga Reginiussen all verdens tid og rom, noe vår kaptein takket for og klinte ballen i mål.

Og like etterpå kunne det fort ha stått 4-1. En kontring, anført av Karlsen endte hos Helmersen ute på venstrekanten. Matchvinneren mot Sandefjord fyrte, og tvang fram en retur fra Rossbach. Returen fikk Karlsen avsluttet på, men dessverre ikke godt nok.

Flere mål kom aldri i fjæra, og Ranheim tok sesongens femte seier, men allerede på onsdag er det ny kamp. På selveste 16. mai går turen til Kristiansund. Og mandag 21. mai kommer Molde hit til Extra Arena. Billetter til den kampen kan du kjøpe her. Begge kampene vises på Eurosport player og Eurosport pluss.

Kampfakta:

Ranheim (4-3-3): Barli – Fonn Witry, Kvande, Eggen Rismark, Foosnæs – Løkberg, Valla Dønnem, Reginiussen – Storflor (Helmersen 65'), Karlsen Alseth (81'), Tønne (Sørløkk 90')

Mål: 0-1 Broberg (20'), 1-1 Reginiussen (41'), 2-1 Storflor (44'), 3-1 Reginiussen (75')

Gule kort Ranheim: Løkberg (84')