Ranheim - Stabæk 4-1 (2-0)

Kristoffer Lie Løkberg og Michael Karlsen noterte seg for to mål hver, og sikret en drømmestart på Eliteserien 2018.

Et spillesugent Ranheim tok selv avspark i sin første kamp på norges høyeste nivå på 62 år. Og for en drømmestart på Eliteserien det skulle bli. Michael Karlsen mottok ballen på venstrekanten, og spilte inn i midten hvor dagens kaptein, Kristoffer Lie Løkberg kom på et av sine sedvanlige dype løp. Kapteinen brukte momentumet til å dra seg forbi Stabæk-stopperen, før han dunker den kontant bak Sayouba til 1-0. Publikum i fjæra hadde så vidt rukket å sette seg før de fikk reise seg igjen. Drømmestart.

Etter dette fortsatte Ranheim å kjøre kampen, og produserte flere gode halvsjanser. Og etter 19 spilte minutter eksploderte det igjen i fjæra. Storflor ble spilt fri på høyrekanten, la inn, og ballen endte til slutt i beina til Løkberg. Og fra 11-12 meter, i Eliteseriedebuten, gjorde kapteinen selvfølgelig ingen feil, og plasserte ballen på nytt forbi Sayouba i Stabækmålet Midtbanegiganten tangerte altså antall mål fra fjorårssesongen før det sto 20’ på tavla.

— Vi får nyte det i kveld, men dette er bare starten. Vi må trøkke på de neste kampene også, ellers blir dette fort bare historie, sier kveldens kaptein, og banens beste spiller, etter kampen.

Stabæk flyttet seg noe opp i banen etter Ranheims andre mål, noe som medførte store kontringsrom, og etter 26 minutter var Løkberg fryktelig nære hattricket i sin første eliteseriekamp. Etter å selv ha spilt Tønne fri på venstrekanten, fikk han igjen ballen innenfor 16-meteren, men skuddet ble dessverre blokkert. Resten av omgangen inneholdt noen halvsjanser til begge lag, men endte i en tomålsledelse til hjemmelaget. Pause 2-0.

Andre omgang startet igjen med et Ranheim som skjøt ut av startblokkene. Denne gangen lot scoringen derimot vente litt lenger på seg, og det tok hele fire minutter før Michael Karlsen satte ballen mål etter et innlegg fra Storflor på høyrekanten.

Så skjedde det mye: Først reduserte Stabæk til 3-1 ved Ohi Omoijuanfo. Like etter ble Øyvind Storflor felt inne i 16-meteren, og dommeren pekte kontant på straffemerket. Michael Karlsen gikk selvsikkert opp, og gjorde som han gjorde mot Sogndal i desember. 4-1 etter 58 minutter.

Like etter fikk Ranheim også en mulighet til å legge på til 5-1, og kom fem mot tre. Avslutningen ble dessverre litt for svak, og Sayouba plukket enkelt.

Utover i omgangen fortsatte Ranheim å kontre i de enorme rommene Stabæk etterlot. Likevel kom den første enorme muligheten fra midtbanen. Sandmæl mottok ballen i midtsirkelen, og bestemte seg like gjerne for å fyre av. Det meget gode skuddet tvang Sayouba ut i full strekk, og Stabæk-keeperen fikk bare såvidt slått den til hjørnespark.

Tre minutter før slutt fikk også Sivert Solli pirket ballen over linja, men målet ble dessverre avblåst for offside.

Lite gjorde det, for da dommeren blåste av kampen satt Ranheim igjen med fire flotte mål, tre gode poeng, og en svært solid prestasjon.

Ranheim (4-3-3):
Barli - Foosnæs, Eggen Rismark, Kvande, Witry - Løkberg (K), Dønnem, Sørløkk (Sandmæl 57’) - Tønne, Karlsen (Helmersen 82’), Storflor (Solli 78’)

Mål: 1-0 Løkberg (1’), 2-0 Løkberg (19’), 3-0 Karlsen (49’), 3-1 Omojiuanfo (53’) 4-1 Karlsen (straffe, 58’)

Gule kort Ranheim: Eggen Rismark (9’), Karlsen (46’)