Ranheim videre i kvalik

Ranheim slo Sandnes Ulf og tok seg med det videre i playoff.

Annonse:

På forhånd et helt åpent oppgjør. Ranheim med tre strake i serien, Sandnes Ulf ute av form. Samtidig vinner Ranheim aldri mot rogalandslaget. Vi må faktisk helt tilbake til 2010 for å finne sist de mørkeblå slo de lyseblå.

For en drøy måned siden møttes lagene på EXTRA Arena. Ranheim var det beste laget, men ballen ville ikke i mål og på overtid slo bortelaget til på kampens siste spark på ballen og tok alle tre poengene.

Ranheim startet dagens kamp best, og skapte kampens første sjanse etter bare tre minutter. Et innlegg fra Foosnæs fant pannebrasken til Sandmæl som ikke fikk styrt headingen på mål og Ulf fikk klarert.

Hjemmelaget fortsatte trykket og kom til flere innlegg fra kantene, men fikk ikke omsatt til noen farlige avslutninger på mål. Bortelaget satset på sine raske spisser med lange baller i bakrom, men trioen Barli, Kvande og Eggen Rismark hadde kontroll på det som kom.

Etter 24 minutter ropte hele EXTRA Arena på straffespark da Reginiussen gikk ned i feltet. Storflor spilte en lur pasning til midtbanespilleren som fikk et dytt da han skulle legge til rette for avslutning og gikk i bakken. Dommer Kjensli slo ut med armene og vinket spillet videre.

Få minutter senere var Ranheim farlig frempå igjen. Karlsen og Sørløkk med flotte kombinasjoner, sender sistnevnte alene med keeper men avslutningen fra skrått hold kom for nære keeper og Sahlgren fikk avverget.

Ranheim fortsatte i samme spor i den andre omgangen, men denne gang var Sandnes Ulf farligere på sine visitter. Først ved Eriksen som sendte sin avslutning like utenfor, deretter med et skudd fra sekstenmeterstreken som Kvande fikk blokkert til hjørnespark. 

Etter en Løkbergkanon like utenfor, og en kjempesjanse til innbytter Riksvold, var det mange som fryktet at kampen skulle bli en blåkopi av forrige kamp mellom lagene. Det ville innbytterne Riksvold og Lillebo gjøre noe med. En stuss i bakrom sendte Lillebo i bane mot mål. Spissen holdt forsvarerne bak seg, rundet keeper, trillet ballen over målstreken og sendte med det EXTRA Arena til himmels. Med et knapt kvarter igjen å spille.

Nå gjaldt det å holde Ulf unna, og bortelaget klarte ikke å skape noen nevneverdige sjanser foran Barlis mål. Ranheim red av og etter 94 minutter kunne spillere, trenere og supportere juble for avansement i kvalifisering til Eliteserien.

Neste kamp går søndag om en uke, borte mot Mjøndalen

Annonse fra Obos-ligaen: