Ukens profil: Even Barli

I underkant av 1000 år etter slaget ved Stiklestad kom Even Barli til. Han er oppvokst på Stiklestad, et sted han kategoriserer som et sted for de som liker å bygge trehytter, gå på ski og spille fotball på en strøken gressmatte. Stiklestad ble en fin arena for å starte med organisert fotball, før han som 14-åring valgte å gå til Verdal IL. I 2007 gikk han til RBK sitt juniorlag og var i RBK i 4 år før Ranheim ble klubben. 

- Som junior og senior i RBK ble det derimot ikke noen obligatoriske kamper, og jeg ønsket derfor en arena og en klubb høyere enn 2.div (RBK-2) for å utvikle meg videre som fotballspiller. Gjennom junior og seniortiden i RBK hospiterte jeg med Ranheim en dag i uka, og når de kom på banen i 2012 var valget enkelt.

7 Even Barli Trening_MG_0350

Even er en av de få i Ranheim som besitter landskamper, og i sitt første år i Ranheim ble han tatt ut til det daværende U23-landslaget og fikk en kamp mot Estland, som dessverre endte med et 2-0 tap

Lærer 

Barli er som mange toppfotballspillere og trener peilet seg inn på læreryrket, og sett stor pris på å være lærer

- Jeg arbeider som lærer på 5. trinn, og liker å arbeide med barn. Ingen dager blir like!

Det er enormt med samhold og trivsel i garderoben

— Even Barli
Som lærer må man arbeide med å strukturere dagene, men Barli mener det går helt fint å kombinere det med fotball, og det gjør han godt å ha noe annet å fokusere på enn bare fotballen. Barli har også flere fokusområder utenom fotball. Fiske og langrenn er noe av det som opptatt har, men i mellom jobb og fotball er det en person som får den ekstra oppmerksomheten.

- Jeg bruker det meste av fritiden sammen med min kjæreste og samboer, forteller Barli. 

Kompisgjeng

Barli håper å se seg selv og kompisgjengen i Eliteserien 2019 også, for Ranheim er rett og slett en kompisgjeng. 

- Det er enormt med samhold og trivsel i garderoben, samt at det er takhøyde for å si det man mener. Enkelt og greit en kompisgjeng! 

Annonse:
Av kompisgjengen på Ranheim, trekker han frem Daniel Kvande som en han bruker mer tid sammen med utenfor garderoben og ballspillingen på Ranheim. Forsetter de sitt gode samarbeid kan det bli mange artige kamper i årets sesong spår Barli. 

- Tror årets sesong blir en «rysare»! Helt klart flere kamper med mer trøkk på banen og fra sidelinjen! Spår mange tette, morsomme og underholdende kamper og at vi også spiller eliteserie i 2019.

Barli sine ambisjoner for klubben er at de skal først og fremst utvikle seg videre som lag, og at det resulterer i spill i Eliteserien 2019, og at han selv presterer på et jevnt høyt nivå og etablerer seg som en god eliteseriespiller. Skal dette kunne være mulig må bolognesen være konsumerte noen timer før kamp, og en episode av 90-tallsklassikeren «Friends» vært sett før jobb. 

- Spiser stort sett pasta bolognese 3,5 timer før kampstart de dagene vi spiller hjemmekamper, hvis dette kan kalles en rutine. Ellers i dagliglivet står jeg opp en god time før jeg må på jobb, for å kunne spise en god frokost og ta en kopp kaffe mens jeg ser en episode av en serie. For tiden blir det en episode av «Friends» på Netflix.

I fremtiden vil Even Barli være en etablert familiemann, i kombinasjon med toppfotball og/eller som lærer.

- Forhåpentligvis spiller jeg fotball i eliteserien med RIL eller i en utenlands klubb (hvem vet), hvis ikke er jeg nok lærer på en barne- eller ungdomsskole i Trondheim, avslutter Barli.

Annonse fra Obos-ligaen: