50-årsjubileum

Annonse:

Utdrag fra Ranheim, Ranheim: Ranheims fotballhistorie i tekst og bilde & Ranheim idrettslag 110 år.

Første sesong tilbake i Landsdelsserien endte med andreplass, før vi i 1951/52 sesongen sto igjen som serievinnere (Ranheim 110 år).

1951/52. Femtiårsjubileum for idrettslaget. Vi klarer igjen å kvalifisere oss for hovedserien, og når 4. runde i cupen. Noe som i jubileumsberetningen fra 1961 betegnes som “ganske bra”. De første “offisielle” kampene denne sesongen var vår egen jubileumsturnering i begynnelsen av juli. Freidig vant turneringen. Jumbofinalen mellom Ranheim og hovedserielaget Odd (siste års seriefinalist), endte 1-1.

Trener i 6 måneder var østerrikeren Franz Gutkas, som kunne engasjeres takket være en gavesjekk til jubileet fra A/S Ranheim papirfabrikk. Innendørstreningen ble ledet av presten E.Guldvog. (Ranheim, Ranheim s. 74).

Etter å bli kåret til serievinnere slår vi Hødd i kvalifiseringskampen, og er på nytt klare for Hovedserien. (Som en kuriositet kan nevnes at Rosenborg dette året rykket ned fra Landsdelsserien, til 3. nivå). Vi ble også kretsmestere i klasse B og Junior. I cupen 1952 kom vi til 2. runde, der ble det tap for Falken. (Ranheim 110 år s.68).

Bilde: På vei ut av Lerkendalsgarderoben til semifinale mot Lillestrøm. Er de noe tynget av stundens alvor? Fra venstre Knut Stene, Erland Hårberg, Hans Saksvik og Øivind Næss. Bak, på trappen, Thorbjørn Wik og Reidar Tryggestad. (Ranheim, ranheim s.81).
Bilde: På vei ut av Lerkendalsgarderoben til semifinale mot Lillestrøm. Er de noe tynget av stundens alvor? Fra venstre Knut Stene, Erland Hårberg, Hans Saksvik og Øivind Næss. Bak, på trappen, Thorbjørn Wik og Reidar Tryggestad. (Ranheim, ranheim s.81).

Igjen ble det med det ene året i Hovedserien, det ble nedrykk til tross for noen gode prestasjoner underveis. Igjen sviktet det spesielt i andre halvdel av sesongen, det vil si våren 1953. Vi skal ikke se bort fra at de dårlige vårsesongene skyldes dårligere geografiske forutsetninger, og dermed dårligere treningsforhold enn våre motstandere sørpå.

For høsten 1953 gikk det så det suste igjen, vi var ubeseiret i serien (Landsdelsserien), og vi nådde for første -og hittil eneste gang- Semifinalen i cupen. Her ble det tap for Lillestrøm 1-2 på Lerkendal, foran nesten 10.000 tilskuere. (ranheim 110 år s.68).

Foridebildet:

Laget som slo Hødd 2-0, og kvalifiserte oss for hovedserien igjen. Bak f.v.: Treneres Frantz Gutkas, Odd Vikdahl, Wirum, Jon Evjen, Hans Saksvik, Asbjørn Kvarme, Thorbjørn Wik.

Foran f.v.: Jostein Nes, Johan Saksvik, Erland Hårberg, Øivind Næss, Arvid Horrigmo. (Ranheim, ranheim s.75).

Annonse fra Obos-ligaen: