U23: Et verdig punktum på en strålende høstsesong

Ranheims U23-lag satte lørdag punktum for sesongen 2022 med å bli Trøndersk Mester etter å ha vist festfotball i så å si 90 minutter. Dette ble en verdig avslutning på en fantastisk høstsesong hvor gruppa har tatt store steg.

Byåsen TF 2 - Ranheim TF 2 0-9 (0-2)

Ranheimsguttene gikk rett i strupen på Byåsen TFs rekrutter og fikk uttelling etter bare 8 minutter da Kristoffer Gunnes vakkert kunne sette ballen til side for keeper fra 13 meter. Flere sjanser fulgte, men det skulle gå nesten en halvtime før Sigurd Støbakk spilte pent gjennom til Matz Haugen Sæther i det 36. minutt som fra spiss vinkel fikk avsluttet rett i kassa. 2-0 stod seg til pause og var et riktig bilde av de først 45 minuttene.

I pausen var fokuset på å kneppe til enda et par hakk på tempo og nøyaktighet fra start av i andre omgang - og for en leveranse.

Etter 56 minutter tråklet og lekte Sigurd Støbakk seg gjennom på venstre kanten og fikk spilt 45 grader ut til Fridtjof Killi Olsen som bare kunne plassere ballen trygt i Byåsens mål. Bare tre minutter senere var Fridtjof på ferde igjen, denne gangen etter vakkert kombinasjonsspill på høyrekanten som resulterte i et presist legg rett inn foran mål fra Eirik Figenschou, og Fridtjof på rett sted til rett tid kunne øke til 4-0.

5-0 kom etter 64 minutter da Henrik Standal på vakkert vis chippet gjennom Markus Marthinussen. 6-0 idet 67. minutt - et nydelig bueløp av Nikolai Vekseth Larsen pent spilt gjennom av Jørgen Jenshus. 7-0 på overgang da Fabian Maaø Isaksson vakkert spilte opp Dennis Torp-Helland som på utsøkt vis spilte gjennom til Anders Wiik Hosen som kunne sette ballen trygt forbi Byåsenkeeperen. 8-0 ved Markus Marthinussen etter ballvinning høyt i banen av Nikolai Vekseth Larsen som gikk rett inn i boksen og serverte Markus rett foran mållinja. Punktum finale i kampens 89. minutt - igjen etter gjenvinning høyt i banen. Matz Haugen Sæther vant ballen på 18 meter og gikk rett gjennom og satte sin andre - og kveldens niende RIL-scoring,

Når U23 leverer 100 % profesjonalitet, fellesskap, glede og utvikling er vi så gode som i denne kampen - og det fikk Byåsen kjenne på i finalen - selv om de ga alt fra start til slutt. Dette er en spennende rekruttgruppe som leverer strålende på klubbverdiene. Denne høsten har spillerne tatt steg hver eneste dag, og det blir spennende å se hvor langt disse guttene kan nå. Opprykket glapp dessverre etter en variabel vårsesong, og vi endte to poeng bak Trønder-Lyn. Men i 2023...