Aafk og Ranheim delte poengene

Ett mål for hvert av lagene i hver sin omgang. (Arkivfoto: Jørn Engberg)

Ranheim fikk den beste åpningen på onsdagens kamp borte på Color Line. En heading inne i Aafk-forsvaret ga Filip Brattbakk muligheten alene med keeper, og vingen sviktet ikke.

Bortelaget stod høyt på Aalesund og presset frem feil og gjenvinninger, noe som ga flere tilløp til sjanser men uten å resultere i de store sjansene.

Halvtimen var spilt da Ranheim kom fryktelig nære ved å doble ledelsen. Igjen som et resultat av høyt press, gjenvant Ranheim ballen ved Marklund som sendte den videre til Melkersen som brant til fra spiss vinkel, men keeper fikk avverget.

Ikke lenge etter var Marklund og Melkersen igjen på farten og småspilte gjennom et tett Aafk-forsvar før ballen ble trillet ut til Mads Reginiussen som brant til og tvang fram en mesterlig redning av keeper - dagens Aafk-spiller.

Tangotrøyene forsøkte ved nærmest hver anledning å slå langt i bakrom for å utnytte den høye forsvarslinja til Ranheim og ti minutter ut i andre omgang skulle de lykkes. Aafk-spiss Haugen fikk tatt ned ballen i bakrom med Kvande løpende etter. Inne i sekstenmeteren kom Eggen Rismark til og trodde han hadde avverget situasjonen. Dommer Tennøy hadde sett det som en forseelse og pekte på straffemerket.

Magnus Lenes fikk en hånd på straffesparket, men kunne ikke hindre at ballen fant nettmaskene. Dermed 1-1.

Hjemmelaget forsøkte seg nå med et lite trykk på Ranheim, men stopperduoen og keeper Lenes avverget det som kom.

Helt på tampen var det Ranheim som fikk forsøke et lite trykk mot hjemmelagets mål. Like før slutt var det Marcus Mehnert som fikk kampens siste sjanse da hans avslutning fra sekstenmeteren gikk via keeper og centimetere til side for mål.

Dermed endte det 1-1 på Color Line Stadion og ett poeng for Ranheim i første kamp av den spennende høstsesongen.

Mandag kommer serieleder HamKam til EXTRA Arena.