Besøkte Charlottenlund ungdomskole

Ranheimspillerne inspirerte elevene på Charlottenlund ungdomskole.

Annonse:

Charlottenlund ungdomsskole fikk tidligere denne uka besøk av to kjente fjes fra Ranheim fotball: Våre to MOT-ambassadører Per Ciljan Skjelbred og John Hou Sæter. Sammen med Rune fra MOT snakka de med ungdommene om viktigheten av digital inkludering.

Digital inkludering handler om å gi alle muligheten til å delta i det digitale samfunnet, og å forebygge konsekvensene av digitalt utenforskap, som for eksempel mobbing, ensomhet, utestenging og hets. Skjelbred og Sæter fortalte om hvordan de bruker digitale verktøy privat og i sitt yrke som fotballspiller. Per og John forteller at de bruker sosiale medier til å holde kontakten med venner og familie. De kom med en sterk oppfordring til ungdommene om å inkludere venner og klassekompiser i sosiale medier og ulike gruppechatter og forteller at de selv har kjent på kroppen hvordan det er å motta netthets og hatmeldinger, om den usikkerheten og utryggheten det kan gi. Det er den som inkluderer, bryr seg, «tar ryggen og passer på kompisen som er kul». «Den som blir ekskludert vil huske den som inkluderte resten av livet».

MOT har vært verdipartner med Ranheim Fotball Topp siden sesongen 2022. MOT har utviklet programmer for å styrke ungdoms livsmestring, selvtillit og MOT. Sammen skal vi gjennom skolebesøk og foredrag styrke ungdoms robusthet og livsmestring. Målet er å skape et varmere og tryggere oppvekstmiljø for de unge, og å bidra til å løse samfunnsutfordringer som mobbing, utenforskap og psykiske vansker.

Ranheim Fotball Topp er stolte av å være MOT-ambassadører og vi er opptatt av å bruke vår posisjon som rollemodeller til noe positivt for ungdom.

Annonse fra Obos-ligaen: