Blakstad legger opp

Magnus Blakstad har bestemt seg for å legge opp som fotballspiller.

Annonse:

20. mars ble Magnus Blakstad igjen skadet etter å ha lagt bak seg, i følge han selv, sin beste vinter som fotballspiller. Midtbanespilleren har hatt lengre perioder på sidelinja gjennom sine åtte sesonger i Ranheim. Da det smalt på nytt fryktet Blakstad det verste, men var motivert for å komme tilbake på banen.

Opptreningen etter operasjon gikk fint og Magnus var på god vei mot et nytt comeback. Dessverre hovnet han opp i foten etter trening og det var mye ubehag etter øvelser og treningsøkter.

- Jeg har hatt mange gode perioder i Ranheim, men vært ute med skade mye. Det har selvsagt preget karrieren min, sier Blakstad.

- Jeg har kommet tilbake fra skade og bygget god form før det har smelt igjen, sier han.

For en måned siden kalte han inn trenerne til et møte hvor han fortalte at han hadde bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla. Senere samme dag stod han foran lagkameratene i garderoben og ga samme beskjed. Det var en tøff beskjed å gi.

- Det tøffeste er at du sitter med et håp om at du er ferdig med skader og at det endelig skal bli min tur til å lykkes. Jeg ville gi det et siste forsøk, men har funnet ut at det ikke går lengre. Dette er mitt valg, sier en emosjonell Blakstad.

"Blakken" startet sin fotballkarriere i Heimdal, her ble han til han var 15, og var på samme tid en del av kretslaget. I Rosenborg hadde de sett talentet til unggutten fra Heimdal, men oppholdet ble ikke som Magnus ønsket.

 - Dette ble en mindre vellykket periode, og turen gikk allerede tilbake til Heimdal etter 6 måneder, forteller Blakken.

I tiden etter den første perioden i Rosenborg gikk heimdalsgutten fort i gradene. I Heimdal ble han kjapt tatt opp i A-stallen i 3.divisjon og spilte der i ett år før Strindheim kom og banket på døren. Det tok ikke lang tid før Rosenborg var interessert på nytt, og bare året etter kom Rosenborg tilbake på banen igjen, og han var tilbake i hvit og svart. I Rosenborg ble det en cupkamp, før Magnus Blakstad ble RIL-gutt.

I løpet av årene på EXTRA Arena har Blakstad spilt 134 seriekamper og scoret 12 mål. Ett av de vil nok Blakstad sent glemme;

- Det øyeblikket som jeg husker aller best, og som jeg brukte mye som motivasjon i opptreningsperioden min, er comebacket mitt fra en tidligere korsbåndsoperasjon. Der jeg ble matchvinner hjemme mot Sogndal, etter at vi hadde ligget under 2-0. Den følelsen er vanskelig å beskrive.

- Jeg sitter igjen med mange gode minner fra årene i Ranheim. Jeg har fått prøve meg i Eliteserien, vi har tatt flere skalper i cupen - spesielt husker jeg seieren over Rosenborg på Lerkendal, sier Blakstad.

Magnus Blakstad har i tillegg til å være fotballspiller for Ranheim jobbet deltid på kundesenteret til DNB og tatt bachelor innen informatikk. Den graden skal han benytte nå som han har fått seg ny jobb i banken. 

6. august ble Magnus far til Emilie, så han har nok å fylle dagene med for tiden.

- Har mange andre ting i livet mitt som jeg nå ser frem til å ta tak i, sier Blakstad.

Ranheim Fotball ønsker å takke Magnus for mange flotte år med viktige bidrag for klubben. Han har vært et forbilde både på og utenfor banen. Lykke til med fremtiden Magnus.

Annonse fra Obos-ligaen: