Blakstad: -Vil gi noe tilbake til klubben

Midtbanespilleren er blå ut 2021.

Annonse:

Da Magnus Blakstad entret Åråsen i april, var det etter å ha vært ute i 581 dager med forskjellige skader. Siden den gang har han vist stigende form, spilt seg inn i startelleveren, og fikk æren av å sette både vårt første og siste mål i storseieren over Brann i Cupen.

Nå har han også signert en ny kontrakt, som strekker seg ut 2021.

- Jeg trives veldig godt i klubben, og har tro på det vi holder på med. Jeg var også på utgående kontrakt da jeg ble langtidsskadet, men klubben viste meg tillit, og ga meg ny kontrakt. Nå ønsker jeg å gi noe tilbake til klubben.

Saken fortsetter etter videoen. Se hele intervjuet med Blakken her: 


Maalen: -Alltid vært lojal mot klubben

- Det var naturlig for oss, tatt reisen hans i betraktning, å forlenge kontrakten hans. Å vise Magnus at vi tror på ham, og at han både fortjener å være her, samt en liten justering på lønna, forteller Svein Maalen om hvorfor Heimdalingen nå har fått ny kontrakt.

Reisen Maalen refererer til, startet for de uinvidde da han høsten 2017 mot Kongsvinger, røk korsbåndet for andre gang. Det ble begynnelsen på et nesten to år langt skademareritt.

- Da Magnus ble langtidsskadet kunne vi ha valgt å ikke forlenge. Han ble skadet i korsbåndet for andre gang, og risikoen for at han ikke kunne spille mer fotball var absolutt til stede. Men Magnus har alltid vært lojal mot klubben, og er en fin type som har kjempet seg tilbake. Vi ville ta vare på ham, og trodde på at han ville gjøre den jobben som trengtes slik at han ville bli en bra spiller for oss igjen, forteller Maalen.

Som utviklingsklubb mener treneren det er i klubbens natur å vise spillere den typen tillit.

- Det er den typen klubb vi er: Vi tar vare på menneskene, og tror på å gi spillerne tid. 

Kunne ha spilt i 2018

Blakstad kunne, i følge Maalen ha vært klar allerede sent i fjor høst. Klubben valgte likevel å ikke ta noen sjanser, og ville heller ha ham i toppform til 2019-sesongen. I sesongens andre kamp fikk han sine første minutter.

- Det er ofte slik at når man har vært langtidsskadet så kan man slite med andre ting, fordi kroppen ikke er vant til fotball. Så han snublet litt gjennom vinteren med noe småtteri. Derfor var han ikke i elleveren fra start av, men har hatt en veldig fin utvikling, og igjen blitt en svært solid spiller for oss, som har levert kjempebra både som sentral og indreløper.

Nå ser Maalen fram mot resten av sesongen med Blakstad.

- Nå må han bare holde seg skadefri, så kan man bare tenke seg hvilken utvikling han kan få framover. Han vil være en veldig viktig spiller for oss.

Annonse fra Obos-ligaen: