Brurock fra Ranheim gjorde sitt første avtrykk i bydelen

Takk for kunstverket brurock!!

Annonse:

Lasse Brurok (34) er oppvokst i Ranheimsveien, men har bodd i Oslo siden 2007. Der har han utviklet seg til å bli en svært ettertraktet og anerkjent street artist. Denne helgen tok han turen hjem til Ranheim, nøt finværet med familien, samtidig som han dekorerte den nye Churrosvognen klubben har anskaffet.

La det være nevnt, Lasse er en del av 86- kullet til Ranheim Fotball, et kull som sammen med kullene 83-85 utgjorde ryggraden til det laget som senere tok steget opp i 2. divisjon for Ranheim i 2004. De etablerte Ranheim som et topplag der, før neste steg ble tatt til den gang Adecco-ligaen i 2010.

I tillegg til å være fotballspiller, har Lasse flere timer på Tjønnstugu som aktiv skiløper i Ranheim Skiklubb, og var sammen med resten av 86-erne det første kullet som gikk ut av Markaplassen Ungdomsskole i 2002.

For meg er Ranheim og idretten her noe jeg kan identifisere meg med, og være stolt av.

— Lasse Brurok
I dag er Lasse Brurok mer kjent som den anerkjente graffitikunstneren brurock og grunder av Bookis. Han tar oppdrag over hele verden som grafittikunstner, og som grunder av bedriften Bookis har bedriften Norges største utvalg av bøker.

Vi har lenge hatt lyst til å kontakte Lasse for å høre om han kunne tenkt seg å dekorere noe her på Ranheim. Og når vi anskaffet oss ei Churrosmaskin i ei litt hvit og kjedelig vogn, tenkte vi at vi måtte prøve. Da henvendelsen ble gjort ble vi ydmyke av responsen tilbake:

"Verdiene bydelen og klubben ga meg fra oppveksten, er noe jeg selvfølgelig har lyst å gi tilbake til. Og takk for at dere ønsker å benytte meg!! Dette er noe jeg gjerne gjør helt uten kostnad! Så dette rydder jeg kalenderen for og prioriterer»

Under arbeidet kom vi også frem til at han har trua på årets Ranheim-utgave, og de 2 siste sesongene i Eliteserien har vært ei god og bratt læringskurve, som han mener har gitt mulighet til videre vekst og utvikling.

Hva gjelder flere oppdrag, har Lasse sett seg ut flere vegger på Ranheim som potensielt spennende. Så får tiden vise, kanskje får vi flere avtrykk.

Det er ikke oss, eller Ranheim i mot.

Tusen takk for kunstverket brurock!

Annonse fra Obos-ligaen: