Cupdrama på Dalgård

Igjen måtte det ekstraomganger til for å skille Ranheim og Byåsen. Til slutt var det de tilreisende fra ranheimsfjæra som stakk av med avasementet.

Det hele startet så bra for Ranheims del. Etter ti minutter tok bortelaget oppskriftsmessig ledelsen da Ruben Alte spilte igjennom Filip Brattbakk som var iskald alene med keeper.

Men ledelsen skulle ikke vare lenge. To minutter senere var Byåsen på vei fremover og i duell med Eggen Rismark gikk Byåsens spiss i bakken og dommeren ga et noe lettkjøpt straffespark. Fra krittmerket var der derimot ingen tvil da Simen Nordskag banket ballen til høyre for keeper Johansson.

Så fulgte et drøyt kvarter med mye ballinnehav, men få sjanser for Ranheims del. Byåsen kjempet hardt inne i boks og nektet Ranheim muligheter til avslutninger. Hjemmelaget begynte å presse Ranheim høyere og høyere og holdt på å få sjanser ved å utnytte svake pasninger i Ranheims bakre ledd.

Etter å ha stanset et Ranheim-angrep, satte hjemmelaget på turboen og løp langs en helt åpen høyreside. Ballen ble spilt inne foran mål hvor Kvande fikk stoppet innlegget, men ballen trillet ut til Eirik Selnes som satte inn 2-1 fra åtte meter.

Like før pause fikk Ranheim utligningen. Kaptein Mads Reginiussen sendte et frispark fra rundt 20 meter opp i vinkelen og 2-2 til pause.

Andre omgang ble veldig oppstykket med et hardtkjempende Byåsen og et Ranheim som forsøkte å finne rom på kantene for innlegg. Det var tydelig at den intensive kampen tok på for spillerne i sommervarmen i Trondheim Vest. Tyve minutter før slutt fikk Byåsens første målscorer, Simen Nordskag, sitt andre gule kort da han kom for sent inn i en takling.

12 minutter før slutt skulle Ranheim få sin tredje scoring. Ruben Alte kom seg fri på venstresiden og slo inn foran mål. Ballen havnet til slutt til Jakob Tromsdal som plasserte ballen opp i lengste hjørne.

"Hele" Dalgård trodde nok at det skulle bli spikeren i kista, men det nektet de rødkledde å tro på. Fire minutter før slutt tråklet Martin Grong Risan seg gjennom hele Ranheims forsvar før han var alene med keeper. Etter å ha fått første skudd blokkert, snappen han selv opp returen og skled ballen i den åpne målet. En scoring nokså lik Jervs 3-4-scoring tidligere denne uken.

Dermed var det duket for ekstraomganger, som i cupen 2015. Ranheim fortsatte å ha det meste av ballinnehavet. Reginiussen måtte ut med skade tidligere i kampen, og først ved start av første ekstraomgang fikk de blåkledde gjøre sitt sjette bytte for kvelden. Inn kom Warren Kamanzi som skapte mye trøbbel for Byåsens venstreside.

Kampuret bikket akkurat 102 minutter da en annen innbytter, Elias Hoff Melkersen, dro seg forbi et par motspillere før han lobbet ballen ut til venstre til Simon Marklund. Svensken la ballen over på høyre og satt ballen kontrollert ned i lengste.

Ranheim hadde flere gode scoringsmuligheter i den andre ekstraomgangen, men la seg lavere og prioriterte trygge valg. Dermed ebbet kampen ut med 3-4 på lystavla.

Ranheim er dermed videre i cupen, og andre runde spilles allerede søndag 1. august. Motstander blir klar i løpet av de nærmeste dagene.