Derfor spiller Høiseth i Ranheim nå

Vi har snakket med Tarjei om hvorfor Magnus Høiseth har blitt Ranheimspiller i år.

Annonse:

Ranheims analysesjef, Tarjei Smågesjø, ser og analyser mer enn bare Ranheims kamper. Han ser på mange lokale lag og spillere, både på video og live for å kartlegge nye "Reginiussener, Karlsener eller Barlier".

- Det vi ser i denne kampen, er at de gjør egentlig det samme som vi gjør i Obosligaen. Det går bare mye raskere i Obosligaen. Da må spilleren som spiller på dette nivået ønske å ta steget høyere. Øve på å springe raskere og oftere, forteller Tarjei.

Klubben bestemte som en del av Ranheim 2023 at man skulle satse på ekstern spillerutvikling ved å sette av store ressurser til å systematisere, strukturere og følge opp utviklingen i lokale klubber. 

- Over 80% av spillerne våre, både før og nå, er utviklet hos lokale klubber. Derfor må vi følge med på spillerne i lokale klubber, poengterer Tarjei.

Se hele intervjuet nederst i saken

Magnus tok store steg i moderklubben sin

Den lokale gutten som har vært Orklaspiller hele veien helt frem til i år, har utviklet seg og tatt store steg, takket være hvordan Orkla som klubb har lagt til rette for god utvikling i egen moderklubb.

- Høiseth er et lokalt talent, som har tatt steg i moderklubben sin og videre inn på A-laget til Ranheim. Det er en slags idealmodel for oss det, forteller Tarjei om den nye kantspilleren.

Hva får vi i en spiller som Magnus Høiseth?

-  Vi får en veldig ung og spennende spiller. Han er en sterk dribler og målscorer på det nivået som han har spilt på. Nå skal vi prøv å få ham til å gjenskapet dette på et høyere nivå, samtidig som han skal bli enda mer gjennombruddshissig i bakrommet, avslutter Tarjei om Magnus som spiller.


Annonse fra Obos-ligaen: