- DETTE ER EKTE FOTBALLGLEDE

Regionsturneringa i Ålesund ble en stor suksess. Fem lag, 41 kamper, over 50 spillere og over 50 vinnere. Og for laget fra fjæra ble det 9 seire på 9 kamper

Annonse:

- Et av årets høydepunkt, sier en av spillerne på Ranheim etter to dager med turnering i Ålesund.
- Dette var en utrolig bra turnering, sier en av Moldes spillere.

Tirsdag morgen 07.00 satte gatelaget seg i to 9-setere og kjørte til Ålesund, første kamp var 13.30, så tidskjemaet var stramt, men Vi rakk det med god margin, og 12.40 kjørte vi inn til Color Line Stadion. som ligger vegg i vegg med Sparebank Møre Arena hallen som kampene skulle spilles.

Aalesunds FK inviterte RanheimRosenborgKristiansund og Molde til fotballfest, og fotballfest ble det! To dager proppet av opplevelser og minner for livet.
Vinnerne ble Ranheim (som slo Aalesunds FK i finalen) og Rosenborg som vant Fair Play-pokalen.

Det hele ble dokumentert av NRK Møre og Romsdal, samt på Fotballstiftelsens Instagram- og Facebooksider.

Gatelagene redder liv
Etter alle hadde spilt en kamp mot hvert av de andre lagene, gikk turen opp til VIP-en på Color Line stadion. Røde Kors hadde gjort klart for førstehjelpskurs. En drøy time med intensiv læring gjennom mye praktisk øvelse. Instruktørene fra Røde Kors involverte deltakerne på en engasjert, ydmyk og inkluderende måte. Deltakerne lærte de aller viktigste tingene å huske på hvis en befinner seg i en førstehjelper-situasjon. Og det aller viktigste: ring 113!

Etter vel gjennomført kurs var det nydelig taco til middag, og altfor mye kake til dessert. Deretter trakk slitne kropper seg tilbake til Thon Hotel Ålesund for avslapping og en god natts søvn.

- Mest meningsfulle han hadde brukt tiden på
Onsdagen, dag 2, startet med kamper klokken 10:00. Alle møtte hverandre en gang til. Mange tette og jevnspilte kamper ledet av de to dommerne i turneringa, Jan Lund og Odd Arne Grande. De storkoste seg i hallen og Kristin Herje Nørve i Aafk var godt fornøyd med innsatsen deres.

- Jan sa til meg at han hadde kommet hjem til kona si etter første dagen og sagt til henne at dette var noe av det mest meningsfulle han hadde brukt tiden sin på, sier Nørve.

Etter at alle hadde spilt åtte kamper hver gikk de to øverste på tabellen til finalen. Ranheim kom på første og Molde på andre, men Molde klarte ikke å stille fullt lag til finalen, pga skader og slitne kropper, så de gav plassen sin til 3. plassen som hyggelig nok var vertskapet Aafk. En fin gest av MFK.

Opp på podiet
Før finalen gikk finalelagene inn på banen til Champions League-hymnen og applaus fra hele Aafk-administrasjonen, i tillegg de andre lagene. Finalen ble nokså jevn og det stod 1-1 til pause, men Ranheim trakk til slutt det lengste strået og vant fortjent 4-1. Med det ble de regionsmestere i Midt-Norge og Møre&Romsdal, høsten 2022.

- Det var stort for spillerne å vinne og de har generelt hatt det utrolig bra. Vi har hatt to fantastiske dager her i Ålesund, sier trener Ivar Sandvik etter finalen.

Vi vil i samme anledning takke klubbens gode samarbeidspartnere, som gjør det mulig for oss spillerne på gatelaget og å få dra på tur, og samtidig til å få nye muligheter i forhold til mestringsfølelse, lagbygging og til å fortsette å utvikle oss positivt som lag. Vi på laget vil takke trenertamet Ivar Sandvik og Robert Stene for turen.

Se innmarsen her: ( vi beklager den dårlige kvaliteten på videoene, bedre med dårlig kvalitet på videoene, enn glimrende bilde på video og dårlig spill på banen)


 

Se pauseintervju med trener for gatelaget Ivar Sandvik her:

 


Annonse fra Obos-ligaen: