Drakta vår er 100 år

I år feirer ikke bare idrettslaget 120 år, men drakta vår har også jubileum.

Annonse:

Fotballavdelingen ble en del av idrettslaget i 1919, atten år etter stiftelsen av Ranheim Idrettslag i 1901. Av drakter som ble brukt av idrettslaget før den tid var gymnastikkens hvite trøye, med tre sorte ringer, noe som kunne ligne på ei drakt.

Men med fotballen som en nyetablert del av idrettslaget, ble det på styremøte 25. juni 1920 vedtatt følgende når det gjaldt fotballens trøye;

«Trøie, Blaa og hvit – tverrstripet.» Den fikk betegnelsen fangedrakter «Sing – sing», etter det beryktede amerikanske fengselet.

Den første offisielle kamp det har vært mulig å finne dokumentasjon på ble spilt 5. juni 1921 mot Steady B fra Trondheim. En kamp som endte 5 – 0 i Ranheims favør.

Selv om det nok ble spilt kamper før dette, er kampen mot Steady B registrert som vår første offisielle kamp og med bakgrunn i det kan vi hevde at spillertrøyen til Ranheim i 1921 er 100 år.


Jubileumsdrakta

I forbindelse med klubbens 120 års jubileum, og draktens 100 års jubileum er det derfor svært gledelig at vi har fått produsert opp et begrenset antall spillertrøyer, lik den som ble brukt i vår første kamp mot Steady B, og som fulgte oss frem til 1929.

Etter 1929 har Ranheim spilt i den blå drakta, med hvit kant slik vi kjenner den i dag. Ettersom de opprinnelige «Sing – sing» draktene var vell slitt rundt fotballavdelingens 10 års- jubileum i 1929, ble det den 9. april samme år besluttet med 31 stemmer mot 18, at på spillernes vegne å kjøpe «en dragt helt kornblå, med hvit krave og opplag»

Kornblå

Kornblått og hvitt er klubbens originale farger, og er ikke ulik fargen som er brukt i dagens klubb- fane. Med årenes løp har blåfargen endret seg etter hvilken blåfarge som er tilgjengelig i de ulike katalogene som drakter er bestilt fra. Derfor er det gledelig at blåfargen i jubileumsdrakten, og hoved drakten for årets sesong er tilbake i den originale kornblåvarianten, med hvit kant. Jubileumsdrakten vil i tillegg ha krave, slik den opprinnelig drakten så ut i 1921.

For sesongen 2021 vil jubileumsdrakten være klubbens 3. drakt og bli brukt i obligatorisk kamp. Så er det å håpe at den bringer seier allerede i første forsøk, slik at vi kan ha glede av å bruke den flere ganger og i mange år fremover.

Drakten er som sagt produsert i et begrenset antall og vil være å få kjøpt mellom 17:00 – 19:01 på jubileumsdagen den 17. februar, utenfor klubbhuset. Det vil også være mulig å kjøpe drakten på nett, link finner du her.

Pris 599,-

Annonse fra Obos-ligaen: