Effektive Mjøndalen tok alle poengene

‪Hjemmelaget vant oppgjøret i Mjøndalen.

Kampen på Consto Arena startet noe nervøst. Begge lagene hadde alt å spille for, og allerede før minuttet var passert hadde Mjøndalen vært på noen halvfarlige visitter inne i vår 16-meter.

Etter den første offensiven til vertene, kom vi  bedre med, og klarte å etablere en god del spill.

Etter rundt 20 minutter fikk Magnus Blakstad ballen på midtbanen. Han tok den med seg forbi to motspillere, og i det han førte ballen oppover fikk han en kjenning på baksiden av låret. Blakstad måtte gi seg, og ble erstattet av Valla Dønnem.

Kort tid etterpå skulle vi likevel ta ledelsen. Skarsem slo en strålende pasning til Mateo, som på ekte spansk-trøndersk vis tok den med seg forbi én Mjøndalenspiller, før han slo den lavt på tvers i feltet. Fra motsatt kant hadde Erlien satt fart, og satte ballen kontant bak Faye Lund.

Kun minutter senere måtte Barli i aksjon. Mjøndalen kom seg fint gjennom, men Barli sto der han skulle, og stoppet avslutningsforsøket.

Men Mjøndalen skulle få utligningen sin. På et hjørnespark fra høyre mente dommeren at Mateo var for hard i duellspillet, og pekte på straffemerket. Brochmann var sikker, og lagene var igjen like langt.

Mot slutten av omgangen kom Skarsem seg til innlegg fra høyre. Bakenga kastet seg akrobatisk rundt, og fikk avsluttet med et brassespark. Ballen gikk noen meter over, men vi noterer likevel at spissen oppfylte sitt konkrete mål fra intervjuet i septembers RIL-magasin.

De første 20 minuttene etter pause tilhørte så til de grader Ranheim. Først var Olsen svært nære å føre oss tilbake i ledelsen. En kontring endte i et innlegg fra Erlien. På motsatt kant stupte Olsen inn, men på mirakuløst vis klarte Faye Lund å holde ballen ute.

Så var det Heggem sin tur til å fortvile. Denne gangen kom innlegget fra høyre, og backen fikk avsluttet på første berøring. Avslutningen strøk stolperota, og utrolig nok sto det fortsatt 1-1. Like etter fikk Bakenga en kjempesjanse, men fikk ikke ordentlig klem på avslutningen etter et innlegg fra venstre.

Fotball er likevel en nådeløs idrett innimellom. Mjøndalen fikk hjørnespark fra venstre, og ballen endte til slutt hos Christian Gauseth på bakerste stolpe. Mjøndalenkapteinen avsluttet, via en ranheimspiller, til 2-1 til vertene.

Fem minutter senere fikk de et nytt hjørnespark, og denne gangen var det Solholm Johansen som steg til værs og stanget inn 3-1.

På tross av mye ballbesittelse og flere gode angrep, ble det aldri flere mål på Consto arena. Mjøndalen får alle poengene, og kampen mot Lillestrøm om to uker blir nå helt avgjørende i kampen om å holde seg i Eliteserien. Hvis du enda ikke har kjøpt billetter, så gjør du det her