En bauta legger opp

Keeper Even Barli gir seg ett år før kontrakten utløper. Foto: Jørn Engberg

Annonse:

Even Barli kom til Ranheim i 2012, ble førstekeeper og har siden stengt både buret og levert smultringer oftere enn de fleste andre. En klubblegende som nå er helt der oppe blant de med flest kamper for Ranheim.

De siste sesongene har Even kombinert en stor stilling som lærer på Charlottenlund Skole, i tillegg til en stor stilling som fotballspiller i Ranheim. Det krever mye å skulle prestere på høyt nivå på begge arenaer, og veksten til Ranheim gjør også at dagene med trening ser annerledes ut og med større krav til tilstedeværelse enn tidligere.

I 2020 ble Even far til en nydelig gutt. I sum gjør dette at Even nå har tatt en beslutning, som klubben aksepterer og støtter Even opp om.

- Det er trist på mange måter. Det er utfordrende å skulle prestere på alle arenaer. Først og fremst er det viktig for meg å være 100% til stede for sønnen min og få ta del i hverdagen hans hele tiden. Det er utfordringer i seg selv med at jeg har pappapermisjon fra sommeren av. Sammen med klubben har jeg utforsket en mulighet for å ta permisjon fra lærerjobben fram til sommeren og være ansatt i Ranheim, men i sum blir det ikke praktisk mulig å få til dette og samtidig ha det rette grunnlaget for permisjonen på plass. Men ikke minst; å ha barnepass på stadion for guttungen gjennom høsten er noe jeg kjenner på og som vil være en utfordring for mitt eget fokus og prestasjoner. Slik blir det en konklusjon der jeg setter mitt eget barn og familie foran fotballen, forteller Even Barli.

For Ranheim er dette emosjonelt på mange måter. Klubben har levd nesten hele sitt liv i toppfotballen med Even Barli på laget. Det er ikke veldig vanlig i fotballen å ha spillere med seg i så mange sesonger.

De siste to sesongene har Even blitt utfordret av en up and coming Magnus Lenes, men emosjonelt er det tøft å skulle si farvel til en spiller som har betydd så mye for Ranheim i så mange år.

- Even er en bauta i klubbens historie. Han har betydd mye for våre prestasjoner og resultater, og ikke minst mye for vår kultur og identitet. Even er tvers gjennom en hedersmann, en som alltid stiller høye krav til seg selv og er en varm person som bryr seg om andre. Når du har nest flest kamper for A-laget sier det seg selv at du har spilt en sentral rolle. Vi vil virkelig takke Even for alt han har gitt til Ranheim og trøndersk fotball, sier trener Svein Maalen.

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, følger opp med mer ros til Barli.
- Fra et klubbståsted er Even Barli en drømmeutøver. Alltid tilgjengelig, stiller opp på aktiviteter, prater med barn og unge han treffer og er en stolt ambassadør for klubben. Det er viktig for oss at Even forblir tett på klubben og forhåpentligvis blir en ressurs videre selv om han ikke spiller. Vi skal etablere et Ambassadør-korps med tidligere spillere, det er naturlig at Even blir en av kapteinene der. Det står respekt av Even sin beslutning om å være til stede for barn og familie.

Vi i Ranheim Fotball ønsker Even og familien masse lykke til videre, og vi håper på å se dere på tribunen i årene som kommer. :)

 

Annonse fra Obos-ligaen: