- Et fantastisk tilbud

Flere personer ga Ranheim ros for et vellykket opplegg, da Ranheim fredag arrangerte tidenes første gåfotball turnering i Trøndelag (Foto: Kent Skibstad)

Annonse:

Med Terje Walther som speaker, Per Ivar Staberg og Davy Watne som dommere, var rammene lagt for at det skulle bli en fin start på helga for mange.

Det var 10 lag som var med, Ranheim som arrangør stilte med to lag, RBK stilte med to lag, Nesset, Malvik, Nardo, Kvik, Orkla og Stjørdals-Blink stilte med rent damelag. 

Men her var ikke det sportslige i fokus, her var det viktigere med latter og smil, enn å vinne for enhver pris.

Saken fortsetter under bildet

IMG_8773.jpeg

Ranheims kaptein Lars Brobakk var turneringens eldste spiller med sine 79 år. vi tok en prat med Lars som har vært medlem av Ranheim idrettslag i 72 år.

- De sier jeg er eldst ja sier han, før han legger til at kona sier det synes, sier han og ler før han fortsetter. - Ja hun tror jeg er fornøyd om jeg kommer meg gjennom dette og er gangbar i morgen. Men jeg må si at det er et veldig artig tilbud da. Vi spilte mot Nesset, og det var omtrent det samme laget som jeg møtte i 1969 da vi møtte de i 3.divisjon. Jeg spurte etter en kjenning fra den tiden, men han hadde de desverre gravlagt, men resten er med sier han og ler.

Også tidligere toppdommer Per Ivar Staberg tok seg tid til en prat i det hektiske programmet om hvordan det er å dømme gåfotball. - Det er en del famlet storheter samlet her i dag, men det ser ut som de har det skikkelig kjekt sammen da, og de vil vinne, og det er artig å se. Han forteller videre at han har dømt flere av disse spillerne når de spilte aktivt med tanke på at spillerne ikke er så mye eldre enn han selv.

- Hvordan er det å dømme gåfotball da?

- Du må være konsentrert hele tiden, fordi det er en del regler som ikke gjelder i vanlig fotball, for eksempel er ballen over hoftehøyde skal du blåse, det er ikke lov med noe kroppskontakt. Og det er jo litt uvanlig fra de som er innstilt på vanlig fotball. Så i de første kampene ble det litt blåsing, men spillerne kan reglene skikkelig nå og hjelper til med å ordne opp, sier Staberg

Når gruppespillet var over, var det klart at semifinalelagene var. RBK1 - RBK2 i den ene kampen og Orkla - Ranheim i den andre. Det endte med Orkla- RBK2 i finalen, der Orkla var effektive og vant finalen 2-0.

Også tidligere bauta på RBK, Jan Hansen deltok for RBK2, og vi tok en prat med han også. - Det her er jo et kjempeopplegg, du ser jo på alle deltagerne her at de blomstrer både fysisk og psykisk. Humøret bare stiger og stiger. Jeg har vært med siden i starten på RBK, og du ser stor forskjell allerede på en del som begynte før jul og allerede til i dag da. Veldig bra av Ranheim å arrangere turnering her i dag. Gåfotballen kommer til å bli stort, jeg tror den bare vil vokse seg større framover. Så all ære til Ranheim for å sette i gang dette.

Primus motor for turneringen, Ranheims Eva Hansen, sa dette etter turneringen.

- Arrangementet i sin helhet synes jeg er veldig fint. Dette er et høyt nivå på leveranse av fellesskap. Så vi er kjempefornøyde, det er 100 spillere her nå mellom 40 -80 år som spiller aktiv fotball, det er vi stolte over. Så er det fint med publikum, god ramme, grilling, kiosk, ja alt som hører med for å få ei fotballturnering på plass. Gåfotball tilbudet er jo til ei gruppe som sitter mye hjem og alene og ikke har så mange aktivitetstilbud, eller kan kjenne på ensomhet og mangel på felleskap. Så gåfotballen gjør jo at du kan holde deg i aktivitet og ikke minst være sosial, ha noe å glede seg til. Fysisk form spiller ingen rolle, her er det sosiale i fokus, avslutter Hansen

Etter turneringen var det bankett og premieutdeling i teltet med sosialt selskap og mimring før Ranheim - Raufoss startet 19.00.

Annonse fra Obos-ligaen: