Et nytt minimuseum

Ranheim Idrettslag er stiftet 17. februar 1901, i 2021 feiret vi 120 årsjubileum, og har ambisjoner om å feire flere og større jubileum i årene som kommer.

Annonse:

Historien og dokumentasjonen har gått i bølgedaler, med noen klare topper, og noen riktige bunnskrapinger underveis.

Saken fortsetter under bildet

Status for klubben i 2022 er at vi har samlet all vår aktivitet nede på Idrettsanlegget igjen. Dette ble muliggjort med vår nye aktivitetshall og paraidrettsente som stod klar mars 2022. Dette komplementerer anlegget sammen med friidrettshallen, Extra Arena, barne og ungdomsanlegg for fotball, barneskole og er blitt et anlegg uten sidestykke i Norge og Skandinavia. Boligbebyggelsen, led og flomlys i samspill med dampen og larmen fra industrien og samferdselen, gir området puls nær sagt i 24 timer. Dette i grel kontrast til bare for 10 år siden.

Klubben ønsker å bygge videre på det fundamentet som er bygd opp i samspill med resten av organisasjonslivet i bydelen. Gjennom det ønsker vi å sikre videre og kontrollert vekst når det gjelder aktivitet for barn, unge, voksne og eldre. Legge til rette for å ha det moro med idretten sin, i samspill med jevnaldrende. Og ha en plan og rød tråd for å relisere drømmer om den drømmen enten er å bli toppspiller, dommer, trener, administrator, medieperson eller har andre idrettslige eller organisatoriske drømmer.

Minimuseum

I den nye Aktivitetshallen har klubben ila høsten innredet et minimuseum i 2. etg av den nye aktivitetshallen. Hvor veggen ved inngangen til klubbrommet er viet plass til utøvere fra klubben som har bemerket seg nasjonalt eller på internasjonalt nivå.

Gledelig nok har vi fått tak i landslagsdrakter fra samtlige utøvere med landskaper for Norge. Ranheim Bydels Museum har gitt tilgang til diplomet Ernst Larsen mottok under olympiaden i Melbourne 1956. For utøveren Øistein Saksvik vil et bilde med veksling i en fra stafett fra 50-tallet pryde hans del. Kolbjørn Selmer har tildelt utstillingen representasjonstrøyen fra sin offshorekarriere.

Saken fortsetter under bildet

minimuseum slide Jan hansen - Ragnhild Guldbrandsen - Fredrik Winsnes - Malin Aune.jpg

Vi vil samtidig rette en stor takk til;

  • Ranheim Paper & Board
  • Ranheim Bydels Museum
  • Ranheimsavisa

Som har gitt prosjektet nødvendig støtte, slik at dette kan gjennomføres.

Minst to av følgende kriteriet må oppfylles for å henge på veggen. Hvor kriterie nummer en er absolutt.

1. Representert klubben i barne & ungdomsidrett,
eller seniorutøver for klubben. Eventuelt deltatt aktivt i organisasjonslivet eller skolegang på Ranheim

2. Obligatoriske A-landskaper, seniorrepresentasjoner for Norge, eller andre nasjoner.

3. Internasjonale mesterskap, titler, medaljer eller annen betydningsfull representasjon for Norge eller andre nasjoner.

4. Kongepokal, norsk rekord eller minimum fem individuelle norgesmesterskap som ikke har gitt kongepokal.

På et senere tidspunkt skal personer som har utmerket seg på andre områder for klubben vies plass og oppmerksomhet.

 

Annonse fra Obos-ligaen: