Festfotball og fem nye mål

Maalens gutter slo tilbake og knuste Strømmen. (Foto: Jørn Engberg)

Etter stortapet i Sogndal sist uke, var stemningen i gruppa stor for å komme tilbake på vinnersporet da Strømmen kom på besøk til fjæra. Gjestene lå før kampen tredje sist på tabellen, mens vi lå på andreplass - tre poeng bak Tromsø.

Vi tok kommandoen umiddelbart, og skapte den første halvsjansen allerede før to minutter var spilt. Den første nettkjenningen kom også relativt tidlig, da Lundal satte ballen i mål etter rundt ti minutter. En scoring som dessverre ble annullert for offside.

Tre minutter senere kunne de 200 tilskuerne på Extra Arena igjen slippe jubelen løs, og denne gangen ble også målet stående. Tønne fant Reginiussen med et innlegg fra venstre, og kapteinens sleivskudd ble en perfekt pasning som Ivar Sollie Rønning bare kunne tuppe i mål.

Vi fortsatte å ha initiativet i kampen, og selv om Strømmen nå og da kom på noen visitter, var dette en omgang vi hadde full kontroll på.

Like før halvtimen var Reginiussen nære ved å skape overskrifter igjen, da han kastet seg rundt og brassesparket et innlegg fra Solli like utenfor fra rundt fem meter.

Publikum fikk mye å kose seg med disse første tre kvarterene. For kun fire minutter senere fikk vi frispark fra rundt 25 meters hold. Tønnes skudd var så hardt og godt plassert at keeper ikke kunne gjøre annet enn å slenge seg forgjeves.

Samme mann kunne også ha blitt tomålsscorer da han like etter avsluttet et mønsterangrep i tverrligger.

Strømmen startet andre omgang friskt, og var farlig frampå ved noen anledninger i løpet av de fem første minuttene. Deretter festet vi igjen grepet, og drøye ti minutter inn i omgangen var det Blakstads tur til å tegne seg på scoringslista. Tønne kom seg fri, og satte fart oppover venstrekanten. Innlegget havnet litt bak Sollie Rønning, men ble helt perfekt til Blakstad, som kontant satte ballen i mål til 3-0.

Rundt et kvarter senere skulle gjestene også få nettkjenning. Lasse Nordås fikk godt treff fra rundt 20 meter, og ballen snek seg inn ved Barlis venstre stolperot. Det skulle likevel ikke gå lang tid før vi svarte. Nok en gang kunne Tønne tegne seg for en målgivende, da hans presise innlegg fant tåa til Solli, som hadde trukket inn fra motsatt kant og satte inn 4-1.

I det kampen snek seg mot overtid ble Michael Karlsen, som hadde erstattet Sivert Solli, meid overende av Lillevik i Strømmen-målet. Karlsen tok straffen selv, og bommet. Dommeren hadde derimot sett at Lillevik gikk for tidlig ut fra streken, og på forsøk nummer to var Karlsen sikker som banken. Kampen endte 5-1.

Allerede på torsdag er det ny kamp, da går turen til det glade sørland, hvor vi skal møte Jerv. Kampen ser du på Dplay og Eurosport.