IMG_4423-Lasse-Qvigstad-2023-landslag-lagbilde

Fikk mye spilletid

Lasse Qvigstad kosa seg i debuten på U21 landslaget. (Foto: Lars Magnus Tangen / NFF / Fotball.no)

Annonse:

Da Lasse Qvigstad fikk beskjed fredag 9.6 på telefon, om å innfinne seg i Oslo påfølgende mandag morgen. Grunn; Han var blitt tatt ut på U21 landslaget som skulle spille to vennskapskamper mot Skottland med det "nye" U21 laget i Spania. Hadde han ikke store forventninger om mye spilletid i noen av kampene.

Se Lasse og resten av laget mot Mjøndalen i sommersolen på EXTRA Arena lørdag 24.juni kl.15:00. Billetter til kampen kjøper du her.

Så feil kan man ta! I den første kampen som gikk torsdag forrige uke, spilte Qvigstad 80. minutter på høyrebacken. I den andre kampen, som gikk søndag var han en av to spillere som spilte 90 minutter. Han startet på venstreback, og avsluttet som midtstopper. Begge kamper endte uavgjort, 0-0 i den første og 1-1 i den andre.

- Hvordan var det å være på din aller første landslagssamling?

- Det var meget gøy, og skikkelig bra. En veldig hyggelig gjeng, og treningene var spennende og bra. Samtidig som at kampene gikk bra. Så det var en kjempeopplevelse, sier Qvigstad som smiler i sola.

- Hvordan var det å få så mye spilletid som du gjorde?

- Det var veldig overraskende, og ikke noe jeg hadde noen forhåpninger om, men det viser jo bare at man må være på stasjonen når fløyta går. Og ikke minst ta sjansen når man får den, da er det muligheter for alle.

Selv med fine år i Salmar-akademiet for å utvikle seg, legger ikke Qvigstad skjul på utlånet til Ranheim, med tillit i elleveren siden OBOS-ligadebuten i 3.runde har sørget for at landslagsledelsen fikk øynene opp for han.

- Hadde det ikke vært for Ranheim, hadde jeg nok ikke blitt tatt ut til U21 landslaget nei. Jeg føler at det kun har gått en vei siden jeg kom til Ranheim. I RBK hadde jeg fin treningshverdag og spilte jeg fast 3.divisjon, men nåløyet for plass på førstelaget var desto vanskeligere. Så med avtale om utlån, har mye positivt har skjedd på de månedene jeg har vært i Ranheim for min del, sier Qvigstad.

Også tidligere Ranheim spiller Elias Hoff Melkersen var i troppen, og spilte i begge kampene.

PS1! Samtidig gratulerer vi Nicklas Frenderuo og Trinidad og Tobago med deltagelse i Gold Cup. Trinidad og Tobago gikk videre etter å ha fått gjennomslag på en klage, som omhandlet at Nicaragua hadde brukt to spillere som ikke var spilleberretiget for laget. Dette betyr i praksis at Nicklas er i troppen som skal spille Gold Cup nå i sommer, og "forlenger" landslagsoppholdet sitt. Vi ønsker Nicklas lykke til i Gold Cup. 

PS2! Vi gratulerer også tidligere Ranheimspiller Ola Solbakken med sitt første landslagsmål for Norge 3-1 seieren mot Cyprus i tirsdag kveld.

Se Lasse og resten av laget mot Mjøndalen i sommersolen på EXTRA Arena lørdag 24.juni kl.15:00. Billetter til kampen kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: