Florø straffet Ranheim

Påførte trønderne vårt første hjemmetap på elleve måneder.

Bortelaget Florø kom til EXTRA Arena med en tydelig kampplan; nekte Ranheim rom, vinne duellene og kontre hjemmelaget i senk.

Ranheim tok som ventet initiativet fra start og kjørte kampen de første 30 minuttene. Allerede etter ti minutter ble Kristoffer Løkberg felt utenfor sekstenmeteren og Øyvind Storflor gjorde seg klar. Skuddet fra vingen skrudde over muren og traff klokkereint i tverrliggeren. Blakstad var først på returen, men fikk ikke sendt i vei noen avslutning på mål.

Bare minutter senere startet cornerbonanzaen. Etter et par halvfarlige hjørnespar, steg Christian Eggen Rismark høyest på det tredje forsøket og headet ballen få centimetere til side for mål.

Etter å ha slått 6-7 hjørnespark uten å lyktes, tenkte Kvande at han skulle forsøke lykken selv fra distanse. Stopperen klemte til fra omlag 30 meter, men skuddet suste halvmeteren for høyt og over mål.

Så, skulle Florø få kampen i sitt spor. Ranheim får ikke klarert et innkast høyt på egen banehalvdel og Florø får slått flatt inn. Barli later til å ha kontroll på innlegget men glipper ballen ut i feltet. Keeper ofrer alt for å rette opp egen feil og kaster seg ut for å bokse ballen unna farlig sone. Han traff ball, men også en Florøforsvarer og da valgte dommeren å peke på straffemerket. Endre Kupen hamret ballen i mål og 0-1.

Kampbildet fra første omgang ble gjenspeilt i den andre, men Ranheims spillere virket stresset av situasjonen og hardtarbeidende Florøspillere tvang fram flere pasningsfeil fra de blåkledde. Ti minutter ut i andre omgang får de betalt for strevet. Aase plukker opp en uadressert pasning på midtbanen og setter fart på fremover. Han avlsutter selv, via en Ranheimfot, og bak Even Barli.

Ranheim tok større risiko nå, naturlig nok, men ballen spratt bortelagets vei inne i feltet. Etter timen fikk Riksvold en strålende mulighet til å redusere, men kantspilleren brukte for mange touch og sleivet ballen til side for mål.

Hjemmelaget styrte det meste nå, og Florø hadde nok med å forsvare seg. Det lyktes de med, og fikk hindret Ranheim i å komme til avslutninger mot mål. De som kom ble blokkert til hjørnespark. Ranheim hadde intet mindre enn 21 hjørnespark i kveldens kamp - uten at de greide å omsette noen til scoring.

Dermed vinner Florø 2-0 og blir første lag som slår Ranheim på EXTRA Arena siden Sandnes Ulf i august 2016.