Fonn Witry går til Djurgården

Høyrebacken valgte Sverige.

Annonse:

Strindheimgutten kom til Ranheim før 2015-sesongen, og gjorde etter hvert høyrebacken til sin. Debuten fikk han mot Hødd den 7. juni samme år. Da kom han innpå i det som til slutt ble 4-1 til oss. Sesongen etter etablerte han seg på A-laget.

Etter et par svært gode sesonger i OBOS-ligaen, tok han i år kjapt nivået i Eliteserien. Mot Lillestrøm den 28. oktober spilte han sin 100. kamp i blått og hvitt, og kronet for sikkerhets skyld det hele med et vakkert mål. Totalt ble det 103 kamper og fem mål for oss. 28 av de kampene, og to av de målene, kom i år.


Nå flytter Aslak til Stockholm og Allsvenskan. Djurgården havnet sist sesong, i likhet med Ranheim, på sjuendeplass. Der blir han også lagkamerat med blant annet nordmennene Fredrik Ulvestad og Per Kristian Bråtveit.

Takk for flotte år

Frank Lidahl forteller følgende om overgangen.

- Vi som klubb aksepterte bud fra både RBK og Djurgården. Dialogen med Djurgården har vært ryddig og god, det samme kan jeg si om dialogen med RBK. RBK har vært ordentlig på, jeg og Stig Inge har hatt tett og god kommunikasjon over tid og sammen har vi ønsket å legge til rette for at Aslak skulle få muligheten til å velge RBK. Både vi og RBK forstår hverandres posisjoner godt og for oss i Ranheim vil det alltid være en fjær i hatten om RBK ønsker en av våre spillere. Det er en del av vårt uttalte oppdrag om å realisere drømmer å utvikle spillere som kan være attraktive for RBK. Aslak kunne velge blant to attraktive klubber og valgte Djurgården til slutt. Vi takker Aslak for flotte år i Ranheim, ønsker han lykke til med nye utfordringer i Djurgården og ønsker ham velkommen tilbake til Ranheim eller RBK og trøndersk fotball ved neste anledning.

Etter tre sesonger som fast inventar i førsteelleveren skal Aslak nå kjempe om en plass i førsteelleveren til Djurgården.

- Da Aslak ‘fikk’ høyrebacken i 2016 var det en ung gutt som hadde alt vi så etter. Det er lett å bli glad i en gutt med en slik innstilling. Fra å være litt svimmel i starten har Aslak tatt de stegene som vi ønsker å se igjen på alle områder i klubben. Vi er samtidig sikre på at vi igjen skal vise at den neste blir den beste, nå blir det en mulighet for en annen spiller, sier Lidahl.

Skal kjempe om fast plass

Fonn Witry selv ser fram til å ta fatt på den nye utfordringen.

- Det blir veldig spennende, det er en stor klubb med stolte tradisjoner. Nå blir det en det en annen hverdag enn det jeg er vant til. Nå skal jeg ta nye steg for å ta plassen.

Ranheim har betydd mye for Aslak som spiller og legger ikke skjul på hva som har betydd mest i karrieren hittil.

- Det har vært fantastisk fra A til Å. Her i Ranheim har jeg utviklet meg masse som spiller sammen med kompisene mine. Det å spille sammen kompisene mine i Ranheim i Eliteserien er det største jeg har vært med på som spiller hittil i karrieren, avslutter den offensive høyrebacken.

Vi i Ranheim takker for fire utrolig flotte år, og ønsker all mulig lykke til videre. 

Annonse fra Obos-ligaen: