Før Godset: Slik gikk det i fjor

Vi møtte søndagens motstander Strømsgodset tre ganger sist sesong. Husker du hvordan det gikk?

Billetter til søndagens oppgjør mellom lagene kjøper du her.

Søndagens motstander Strømsgodset ble en lei nøtt for oss forrige sesong. Vi tok ett poeng av seks mulige i serien og røyk også ut av cupens 4.runde på Marienlyst i midten av juni i fjor mot laget som til slutt endte opp som tapende cupfinalist og berget plassen i vår øverste divisjon i siste serierunde.

Cupexit

Først ut var cupmøtet i Drammen som ble spilt 14.juni. Strømsgodset hadde nettopp ansatt Bjørn Petter Ingebretsen som ny trener på det tidspunktet og var inne i en god periode der de slo Ranheim to ganger i løpet av ti dager.

I cupoppgjøret mellom lagene på Marienlyst var stillingen ved pause 0-0, før hjemmelaget avgjorde etter hvilen. Nåværende Molde-spiller Eirik Ulland Andersen ga Godset ledelsen 1-0 like før timen var spilt før Bassel Jradi avgjorde helt på tampen da vi ofret alt framover på banen i jakten på utligning. Godset spilte seg senere fram til cupfinalen, der Rosenborg til slutt ble for sterke.

Ingen revansje

Ti dager senere møttes lagene på samme arena i serien. I en kamp der hjemmelaget dominerte stort sett fra start til mål i trykkende varme endte oppgjøret 3-0 til Strømsgodset. Marcus Pedersen og Jradi var frampå før pause, før Ulland Andersen fastsatte sluttresultatet til 3-0 etter pause i en kamp som ble sett av 5431 tilskuere på Marienlyst i Drammen.

Høstmøtet mellom Ranheim og Strømsgodset ble spilt på EXTRA Arena på Ranheim 16.september i fjor og endte 1-1.

Innlånte Andreas Helmersen sendte oss i ledelsen like før halvtimen var spilt og da de fleste av de 1582 frammøtte begynte å kalkulere inn tre poeng utlignet gjestenes Tokmac Nguen og sørget for ett poeng til hvert av lagene.

Kommer fra seier

Strømsgodset ligger på 10.plass i Eliteserien 2019 med ni poeng etter ni spilte kamper før turen til EXTRA Arena søndag. Etter en litt tung start på sesongen kunne de endelig juble for tre poeng igjen søndag da tabelljumbo Tromsø ble slått 3-1 hjemme i Drammen.

Yacouba Sylla, Martin Rønning Ovenstad og Johan Hove scoret lagets mål i den kampen.

Torsdag avanserte de til 3.runde i cupen etter å ha slått Ullern 1-0 på bortebane.

Lagets toppscorer i Eliteserien så langt denne sesongen er Mustafa Abdellaoue med tre fulltreffere.

Ranheim møtte forøvrig Strømsgodset i treningskamp i Marbella i vinter. Det oppgjøret endte 0-0.