Årets største seier!

Den 9. Serierunden i OBOS-ligaen skulle på denne fine fredags ettermiddagen sparkes i gang mot Øygarden. Øygarden, som før årets sesong het Nest-Sotra, kom til Extra Arena i dag med kun 1 seier på de 8 foregående kampene, samt 3 uavgjort og 4 tap. Alt lå altså tilrette for at vi skulle få med oss noen poeng i dag.

Det skulle ta 7 minutter før vi fikk kampens første store sjanse i den første omgangen. Blakstad brøt en slapp pasning bakerst hos Øygarden og spilte igjennom Sæter alene med keeper. Uheldigvis gikk avslutningen midt på Berntzen i Øygarden-buret.

5 minutter etter fikk Øygarden sin første sjanse da Abelsen snappet opp en feilpasning bakerst hos oss, men skuddet gikk et par meter utenfor målet til Barli.

Kampens første scoring var det også vi som sørget for. Solli spilte inn i feltet fra sin typiske høyrekant-rolle og der sto Vegard Erlien helt alene og kunne enkelt bredside ballen i det lengste hjørnet etter bare 15 minutter.

20 minutter var spilt da Solli igjen skulle være hovmester i fjæra. En nydelig chip fra kantspilleren gikk på bakerste der Sæther sto mutters aleine, men headingen ble reddet på strek. På returen var Mads som fra fem meter skøyt over mål.

Kapteinen skulle få sin revansje 15 minutter senere. Sæther overtok hovmesterrollen til Solli på høyresiden da han forserte nedover kanten. Innlegget var perfekt inn i feltet til Mads Reginiussen som enkelt kunne skli inn 2-0 i fjæra!

Den første omgangen kan man trygt si hørte til Ranheim. Foruten noen ufarlige langskudd hadde ikke Øygarden mye å stille opp med de første 45. Ranheim på sin side kunne derimot gått til pause med 3-0, men headingen til Heggem gikk i tverrliggeren.

Pipa skulle få en annen lyd i den andre omgangen. Etter en noe forsiktig innledning fikk Øygarden frispark ute til høyre midt på vår halvdel. Ballen ble slått mot bakerste hvor den blir headet inn til en umarkert Peter Godly Michael som satte inn 2-1.

10 minutter etter reduseringen skulle Mads få sitt andre for dagen. Tromsdal la inn på bakerste hvor Mads headet inn 3-1, og bare et par minutter senere skulle vi virkelig helle salt på Øygarden-såret. Solli løp som den største selvfølge nedover høyresiden og la inn til en ensom Eirik Tønne som var sikker som banken da han plasserte ballen i mål. 4-1 etter 69 minutter.

Dagen skulle bare bli bedre og bedre for Ranheim. Erlien ble revet ned av bortelagets kaptein inne i feltet og straffe ble dømt. Keeperen slengte seg til høyre og Mads la ballen fint til venstre for burvokteren og dermed fikk Captain Fantastic sitt hat-trick!

I det siste ordinære spilleminutt skulle Tønne få sitt andre for dagen. En lang ball gikk igjennom alt og alle og plutselig var Tønne alene med keeper. Så Iskald som han er så gikk den ballen selvfølgelig i mål og det sto hele 6-1 på tavla. Man skulle kanskje tro at resultatet i seg selv var noe overraskende, men den store overraskelsen var vel at det var Barli som «kælket» den ballen igjennom til målscoreren!

Etter en tidlig baklengs i den andre omgangen var det uansett aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle havne på denne fredagskvelden. Scoringen var det eneste de hadde av målsjanser i andre omgang og når vi i tillegg scorer 4 mål så ble dette en festaften i fjæra! 6-1 og vår største seier så langt i sesongen var dermed et faktum.