Den utsatte 2.rundekampen mot Sandefjord, spilles i dag 11.04.

Nå starter testen for Ranheim, og bredde i stallen når midtukekampene skal spilles. Sandefjord er neste lag på programmet, og nok en bortekamp skal spilles.

Tidligere oppgjør

Sandefjord er ikke en ukjent motstander for Ranheim.

Ranheims første møte med Sandefjord var tilbake i 1949/50, da mot Sandefjord Ballklubb. I vår første sesong i Hovedserien i 49/50 slo vi Sandefjord 1-0 hjemme og tapte 1-3 borte. I 52/53-sesongen tapte vi 0-4 hjemme og 0-2 borte. I 54/55 spilte vi 1-1 hjemme og tapte 0-1 borte.

Første gang vi møtte Sandefjord Fotball etter sammenslåingen av Runar og Sandefjord Ballklubb i 1998, ble det en positiv affære tilbake i 2011. I Ranheimsfjæra tok Ranheim ledelsen etter en halvtime, og avgjorde kampen noen få minutter før slutt med Daniel Krogstad. Ørjan Røyrane reduserte for Sandefjord på overtid, slik at stillingen ble til slutt 2-1 til Ranheim. Siden den gang har Ranheim slitt med å overmannen guttene fra hvalbyen.

Sandefjord har siden 2012 vunnet fem ganger over Ranheim, men når vi sist møtte dem, ble det knusende seier på EXTRA Arena. 718 tilskuere fikk se Robert Stene sette to scoringer bak Ingvar Jónsson før det hadde blitt spilt 20 minutter. Midtveis i 2.omgang satt Mads Reginiussen den avgjørende spikeren i kista, og Ranheim vant dermed 3-0 i det siste oppgjøret mellom Ranheim og Sandefjord. Nå blir det første gang vi møter Magnus Powells Sandefjord.

Sandefjord

Magnus Powell fikk en tøff start som Sandefjordtrener borte mot Molde og Ole Gunnar Solskjærs gutter. Moldenserne var ikke ferdig før stillingen stod 5-0, og Sandefjord reiste slukøret hjem. I sin 2.serierunde møtte de tungtsatsende Start i Kristiansand, og blåste sørlendingene av banen. De vant overlegent 4-1 etter å ha ligget under 1-0.

I helga spilte laget fra hvalfangerbyen hjemme mot Stabæk. Bortelaget tok ledelsen først etter en knapp halvtime, men få minutter senere utlignet Joachim Solberg for Sandefjord. Det resultatet stod seg kampen ut.