Før kamp: Sarpsborg 08 borte

Reiser til et revansjelysten Sarpsborg

Annonse:

Siden sist

Kun to Eliteserierunder er spilt siden Ranheim og Sarpsborg 08 møttes sist. Ranheim tapte borte mot Godset, men slo tilbake med en 2-0-seier hjemme mot Start. Søndagens hjemmelag tapte hjemme for Tromsø 2-3 og spilte uavgjort 1-1 borte mot Kristiansund. 

- Det er ingen tvil om at Ranheim har hatt en god vårsesong, men det er på tide å vinne hjemme igjen nå, sier Sarpsborgs trener Geir Bakke til klubbens hjemmesider.

Ranheim må klare seg uten Kristoffer Løkberg som soner karantene, mens Joachim Olufsen er tilbake fra skade og med i troppen. Se hele troppen her.

Tidligere oppgjør

I 2010 endte begge kampene med tap for Ranheims del.

Sarpingene rykket opp fra OBOS-ligaen i 2012, og på Sarpsborg Stadion ble det 2-2, mens det ble borteseier 2-1 på EXTRA Arena. Det eksisterer ingen kamper mellom de to lagene før 2010, men i årene 1954-1956 møtte Ranheim Sarpsborg FK (som er i dag er et lag som inngår i samarbeidsklubben Sarpsborg 08). Tre av de fire oppgjørene i den gangs Hovedserie endte med seier til Særpingene, mens på Ranheim Gress 22. mai 1955 vant Ranheim hele 5-1.

Før denne sesongen måtte vi altså tilbake nesten 60 år for å finne sist gang Ranheim slo et lag fra Sarpsborg. I hjemmekampen mot Sarpsborg 10. juni sørget Michael Karlsen og Kristoffer Løkberg for 2-1-seier, etter at bortelaget ledet til pause.

Annonse fra Obos-ligaen: