Før kampen: Brann

Eliteserien endelig tilbake. Brann gjester EXTRA Arena på søndag kl. 18.00.

Annonse:

Etter et par ukers kamppause er det klart for hjemmekamp og fotballfest i fjæra. Brann kommer på besøk, og er nok veldig revansjelystne etter 4-0-tapet her i den 4. runden av cupen tidligere i år!

Det er ikke mer enn litt over én måned siden Brann sist gjestet fjæra. Den gangen fikk bergenserne en leksjon i angrepsfotball og effektivitet, men har siden den gang ikke tapt i seriesammenheng. 2 uavgjort mot henholdsvis Molde og Mjøndalen og 1 seier mot Stabæk er fasit siden sist oppgjør og de er nok i tillegg gira på å vise hva de virkelig kan etter å ha blitt slått ut i Europa League-kvalifikasjonens 1. runde mot beskjedne Shamrock Rovers fra Irland. 

Trønderne Kristoffer Løkberg og Christian Eggen Rismark kommer igjen tilbake til fjæra ikledd bergensernes velkjente røde farger. De gangene en av disse har spilt mot oss, så har det blitt null poeng for deres del, så dette er kanskje en kamp de har et litt ambivalent forhold til.

Selv om Brann har et lite overtak på oss historiemessig (4 seire på 7 kamper siden 2014), er det på ingen måte skrevet i stein at vi skal ryke på et tap her på Søndag. De har ikke vunnet mot oss siden 2. September 2018, og må tilbake til 25. April samme år for å finne sist gang de slo oss i Ranheimsfjæra. 

Resultatet fra 26. Juni i år ligger nok ganske langt frem i minnet på både hjemmelag og bortelag, så dette kommer til å bli en kamp det lukter svidd av. 

Med seier her vil vi, om de andre resultatene går med oss, gå forbi 4 lag og klatre opp på en 10. plass på tabellen, samtidig som vi kommer oss opp av nedrykkssumpen. 

Værgudene ser ut til å være med oss i en liten stund fremover og kampen på søndag er intet unntak. 20 grader og skyfri himmel gjør dette til en kamp de fleste vil få med seg, så her gjelder det å være tidlig ute med å sikre seg billett! 

Kampen vises også på Eurosport Pluss og DPlay. Men som sagt, ser du kamp best live på EXTRA Arena. Billetter kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: