Før kampen: Mjøndalen

Gammel kjenning i ny divisjon.

Annonse:

Søndagens motstander er på ingen måte ukjente for oss, men dette er likevel første gangen vi møtes i Eliteserien. 

Første gang lagene møttes, i nye historie 2010, vant vi 2-1 i fjæra etter to kjappe mål av Robert Stene før pause. Etter det har kampene mot bruntrøyene vært jevne affærer, og innbyrdes i seriespill står lagene med omtrent like mange seire.

Lagene møttes første gang i 1949 i Hovedseieren, nåværende Eliteserie. Da endte kampene 2-2 og 1-0 til Ranheim.

Slakt i 2016

Noen kamper skiller seg derimot litt ut. 

2016 var et tidvis tungt år for oss, og kampen i Mjøndalen var kanskje det aller tyngste. Etter 70 minutter sto det 6-0 til vertene, og kun to sene mål av Jon Hou Sæter og Mads Reginiussen reddet noe av æren. 

Til info ble resten av æren reddet knappe to uker senere, da vi knuste FFK 7-1 på bortebane.

Best når det gjelder

Men med blå øyne er det likevel kvalikkampene man husker best. Hele to ganger har vi nemlig møtt, og slått, Mjøndalen i kvalifisering til Eliteserien.

Første gang var i 2013, da vi vant 4-1 i Mjøndalen etter scoringer av Thomas Rønning, Karl Morten Eek, Jo Sondre Aas, og Daniel Krogstad. Dessverre ble Sarpsborg for sterke i playoff-kampen, den gang.

I 2017 gjentok nesten historien seg. Også den gang møtte vi søndagens motstander, og også den gang slo vi dem på bortebane. Da etter mål av Michael Karlsen og Mads Reginiussen.

Hvordan det gikk i playoffen den gangen husker vi alle, og nå får vi altså muligheten til å slå Mjøndalen også i Eliteserien.

To strake tap

Sist kamp for søndagens motstander endte med seier 1-0 over Grorud i Cupen. I serien har de kun vunnet to kamper, og ligger på 13. plass. Der kommer de fra to strake hjemmekamper uten seier, henholdsvis 1-4 mot Haugesund og 1-1 mot Kristiansund.

De har likevel levert flere solide prestasjoner hittil i år, blant annet ved å vinne derbyet mot Godset 2-3 på Marienlyst. De hadde også marginene imot seg da de tapte 3-2 på Lerkendal, og ikke minst i årets sykeste kamp, da de tapte 4-5(!) hjemme for Bodø/Glimt. 

Det er altså høy sannsynlighet for god underholdning i fjæra i morgen. Kampstart er 18:00 og billetter kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: