Før kampen: Ranheim - Mjøndalen

To revansjesugne lag møtes på EXTRA Arena (bilde fra forrige hjemmemøte i 2019. Foto: Jørn Engberg)

Ranheim er ute etter å reise seg igjen etter en svak prestasjon forrige runde da det ble tap 1-0 borte mot Skeid, mens Mjøndalen jakter viktige poeng for å henge med i gruppa av lag som jakter opprykk- og kvalifiseringsplassene.

Mjøndalen står med én seier, to uavgjort og to tap på de fem siste. Tapene kom i de to seneste rundene mot henholdsvis Raufoss og Kongsvinger - begge med 2-1. Verdt å merke seg er at 16 år gamle Sander Bratvold står bak begge MIFs scoringer i de to siste kampene - som innbytter.

Lagets toppscorer er Martin Ovenstad med fem scoringer på 17 kamper.

Kampstart mandag er kl 18:00. Billetter kjøpes her.

Tidigere oppgjør

Det motsatte oppgjøret mellom Ranheim og Mjøndalen ble spilt på Consto Arena i mai. Mjøndalen tok ledelsen etter 20 minutter og holdt stand til pause. Ranheim fortsatte trykket i andre omgang og knappe ti minutter før slutt fikk Ruben Alte hull på byllen da han banket inn utligningen fra 16 meter.

Kun minutter senere slo Tønne en lang ball mot Mjøndalen-forsvaret som ble plaget av en jagende Marcus Mehnert. Spissen vant ballen og alene med keeper satte han inn matchvinnerscoringen og 2-1 til Ranheim.

Før årets sesong, må vi tre år tilbake i tid for å finne forrige møte. Den gang i Eliteserien. Det ble 1-1 på EXTRA Arena, mens Mjøndalen vant 3-1 på Consto Arena.

Første gang lagene møttes var tilbake i 1949 da begge lagene var å finne i det som da het Hovedserien. Hjemme på Ranheim ble det 2-2, mens Ranheim vant 1-0 på bortebane.

Totalt har Ranheim og Mjøndalen møttes ni ganger i Ranheimsfjæra. To har endt med hjemmeseier, fem uavgjort og to seire til bruntrøyene.