Før kampen: Rosenborg

Torsdag blir det ekte trønderfest i fjæra. (Arkivfoto)

Siste hjemmekamp før sommerferien står for tur, og for en kamp det skal bli. Selveste Rosenborg tar turen, og et surt tap i fjor skal revansjeres foran fullsatte tribuner.

Går forbi med seier

Gjestene har etter en tung start på sesongen nå endelig karret seg opp til øvre halvdel. Etter seieren over Kristiansund sist helg, ligger de nå på 8. plass, med 18 poeng.

Med seier på torsdag vil vi passere nettopp gjestene på tabellen.

Mye å revansjere

Alle husker vel supportermarsjen, feststemningen, og Mads Reginiussens deilige hodestøt som sikret poeng på Lerkendal i fjor, men i fjæra gikk det dessverre ikke like bra.

Les portrett med Mads Reginiussen fra i fjor her

Tilsvarende oppgjør sist sesong endte med seier 1-3 til gjestene. Mike Jensen satte det første, før Anders Trondsen doblet ledelsen med lykketreff fra 30 meter som gikk via tverrligger.

En herlig kombo mellom Erik Tønne og Mads Reginiussen førte til at førstnevnte kunne tuppe ballen forbi Andre Hansen, og lagene tok pause på 1-2.

Se blinkskuddene fra fjorårets kamp her.

Etter pausen var Tønne nære på å utligne, men denne gang reddet Hansen. Og da Marius Lundemo kranglet inn returen etter et frispark, endte det første tellende derbyet i fjæra på lenge med borteseier.

Bye-dobbel i 2014

Sist lagene møttes var i en treningskamp i februar. Den gang trakk vi det lengste strået, etter mål av Adria Mateo Lopez.

Se bildene fra treningskampen her.

Sist vi slo Rosenborg i en tellende kamp var i 2014. Da møtte vi dem på Lerkendal i cupens tredje runde, og vant 3-4 etter to mål i ekstraomgangene av Bendik Bye. De øvrige målene ble scoret av Jo Sondre Aas, og Gjermund Åsen. Sistnevnte returnerer torsdag til Extra Arena for første gang som RBK-spiller.

Extra arena blir fullsatt, og har du ikke enda fått billett ser det nok dessverre vanskelig ut. Alt håp er likevel ikke ute, for du får sett kampen på TV Norge. Avspark er klokken 20:00.

Vi gjenskaper supportertoget, denne gang er avmarsj fra EXTRA Grilstad 17.30. Bli med å lag feststemning om du er blå eller hvit. Slik var det fjor på Lerkendal.