- Forventer en åpen kamp

Han står øverst på lista over målgivende i OBOS-ligaen 2022, og etter suspensjon mot Mjøndalen er Erik Tønne klar til kamp mot sin tidligere klubb. (Foto: Jørn Engberg)

Annonse:

Erik Tønne er klar til kamp igjen etter å ha sonet karantene i forrige serierunde, og måtte derfor følge oppgjøret mot Mjøndalen fra tribunen. Noe han håper ble siste gang denne sesongen.

- Jeg kan ikke stå over flere nå, men man vet jo aldri. Plutselig får man seg en unødvendig gult kort for noe som oppstår i kampens hete. Uansett var det godt å se at prestasjonen mot Mjøndalen var bra nok til seier, sier han.

Ranheim havnet under i mandagens kamp, men snudde nok en gang til en fortjent seier. En god prestasjon av Ranheim, noe som gjorde det enklere for Tønne å følge kampen fra tribunen.

For syvende gang denne sesongen kom Ranheim tilbake og tok poeng etter å havnet under. Erik Tønne skryter av moralen i gruppa og tror nok lagets offensive spillestil har skylden i trenden. - Det er jo selvsagt ikke bevisst. Vi vil score mange mål og helst ikke slippe inn i det hele tatt. Så har scoringene i disse kampene vært noe mot spillets gang, hvor vi ikke har klart å omsette de gode periodene våre i tellende resultat samtidig som motstanderen har vært i overkant effektive, sier backen.

Søndag venter Erik Tønnes tidligere klubb, Fredrikstad, på Fredrikstad Stadion.

- Vi møter et offensivt FFK som spiller mange åpne og målrike kamper. De har spilt jevnt med de fleste, men så bølger spillet mye frem og tilbake og Fredrikstad har ikke klart å vippe kampene til sin fordel. Vi må være påskrudde og straffe de på at de gir oss litt andre rom enn det Mjøndalen ga oss. Vi må være oss selv og spille kampen som vi ønsker å spille den. Jeg forventer en mer åpen kamp i morgen, mellom to offensive lag, sier Tønne.

Fredrikstad står med fire strake tap. I forrige serierunde ble det 4-3-tap mot Åsane. I løpet av de fem siste kampene har FFKs kamper inneholdt 4,4 mål i snitt.

Erik Tønne topper assist-tabellen i OBOS-ligaen så langt med sine 8 målgivende, to flere enn hele forrige sesong. Tønne selv mener endringen i spillestil har passet han godt, hvor han får bidratt offensivt fra backplass.

- Vi får frem styrkene i hver enkelt spiller, og for min del har jeg vært mer involvert på siste tredjedel og da spiller det ikke så stor rolle om jeg er back eller kant. Vi ønsker å få frem våre styrker med hjelp av spillestilen og har fått mer resultat ut av det i år kontra i fjor.

- Vi har god energi på treningsfeltet og er ordentlig påskrudde. Nå hadde vi tre prestasjoner på rad vi ikke var fornøyde med (KFUM, Blink og Skeid), men nå føler jeg vi er tilbake på sporet igjen. Vi skal bygge videre på dette og la de tre kampene være årets dårlige periode. Vi er en annen utgave av oss selv i år. Vi er sultne på å stå hele løpet ut og alle mann legger ned det som kreves på feltet og i forberedelser til trening og kamp, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: