Gatelaget på regionsturnering i Kristiansund

Torsdag morgen satte Ranheim Gatelag seg inn i de nydelige 9 – seterne fra Toyota. Turen til Kristiansund ble en vakker opplevelse og viste oss Norge på sitt vakreste. Høye fjell og sola som skinte i stille vann og brusende fossefall.

I Kristiansund ble vi godt mottatt av vertskapet. Rammene var lagt med en fantastisk Nordmøre stadion dekket i lav havtåke.

Etter innmarsj og presentasjon av lagene, var vi nå klare for første kamp. Åpningskamp mot Kristiansund. Et heltent Kristiansund, som før turneringen hadde utpekt Ranheim som sin argeste motstander. Vi startet forrykende. Kombinasjonene og spillet på plass fra første sekund. Inn til pause med 5 – 1 ledelse. Vi hadde kontroll resten av kampen. Spilte 2. omgang med lave skuldre. Sluttresultat 8 – 4. Keeper Iversen 100% sikker på at han hadde sluppet inn 3. Vi levde videre med det. 8 – 4.

I den andre kampen møtte vi Molde. Et Molde – lag som hadde lagt opp en plan mot oss. Ligge lavt – kontringer – lange baller. De holdt ut i noen minutter. Sluttresultat 7 – 2. Vi var solide, spilte fin fotball.

I kamp nummer tre møtte vi Rosenborg. Et godt Rosenborg – lag. Flere gode spillere og en fin spillestil. To gode lag mot hverandre. Trønderne! Ekstra spenning. Vi måtte ha et godt resultat. Aalesund lurte bak, de hadde også 2 av 2 kamper vunnet. Tett og jevn 1. omgang. Noen få sjanser til begge lag. Tette dueller. Inn til pause på stillingen 0 – 0. Vi var litt stresset, noe oppkavet. Vi bestemmer oss i pausen. Finne roa, tilbake til det vi er gode på – spillet og kombinasjonene. 2. omgangen er topp klasse. Vi vinner 3 – 0 mot en god motstander. Det blir finale i siste kamp. Aalesund har vunnet 3 av 3. Det er lik målforskjell. Begge lag med + 13 i målforskjell. The winner takes it all.

Vi kjente blikkene til spillerne fra Aalesund før kampen. Denne bøtta hadde de lyst på. Vi hadde vunnet 2 av 2 turneringer. Først i Molde, deretter i Ålesund. De unnet oss ikke denne. Kampen startet i hundre. Tøffe dueller, taklinger helt på grensa, noen halvsjanser til begge lag. Tett og jevnt, dette kunne gå begge veier. 0 – 0 til pause. Full tenning i pausen. Vi finner roa igjen, det er da vi er best. Vi kjente på at vi er et bedre lag, dette tar vi. 2. omgang bølget frem og tilbake. Vi får vår første. Julio med skuddforsøk nr. 5 i kampen. De 4 første landa bak stadion. Nr. 5 med feil fot, venstra – ballen gikk i bane rundt keeper – i krysset. Vi doblet få minutter senere. Vi vinner 2 – 0. Pokalen blir med hjem til Ranheim. Slitne og stolte gutter og jenter. Dette ble en magisk dag.

Turen hjem blir lettere. Pokalen med hjem. Men det viktigste, samholdet og fellesskapet enda sterkere enn dagen før.

Sola holder seg oppe helt til 21.00. Bare for oss.