IMG_0221-Gatelaget-2023

God stemning, Onkel P og tidenes største Gatelagsturnering

Sist uke reiste 12 spillere, Robert og undertegnende til Bergen for å delta i det som for mange er årets høydepunkt. Nasjonal turnering for Gatelag.

Annonse:

For første gang reiste vi ned en dag før turneringstart. Vi har alt å vinne med et klart hode og en opplagt kropp! Samling på EXTRA Arena og gatelagsrommet for felles lunsj og Ivar sin tale til laget gav en god såle og et godt grunnlag for turen. Med hjerte for laget og hverandre skulle vi ta nye steg, både på og utenfor banen.

Etter ankomst Bergen, innsjekk og tacobuffet på hotellet var trener Stenemagi og resten av troppen klare for fotball-lek på en nærliggende kunstgressbane. Ei økt prega av dødballtrekk, humør og latter. Frokost påfølgende morgen kl 09.00, omskift til våre nye drakter med egne sponsorer og samlet var vi klare for avreise med bybanen til Brann stadion.

Innmarsj på stadion med varm velkomst og flaggborg av barn og unge fra lokale skoler. Med bl.a toppserielaget til Brann på tribunen og fotballpresident Lise Klaveness i front foran hele forbundsstyret ble det en høytidelig og verdig åpning av tidenes største Nasjonale turnering. 29 lag og ca 350 spillere var klare for å representere klubben sin, seg selv og fellesskapet.

Gatelaget-2023-Robert stene-turnering.jpg

Sportslig sett hadde vi et mål om å ta steget opp fra de to foregående nasjonale turneringene vi har deltatt i. Målet og drømmen ble realisert. Seier 5-1 over Raufoss og seier 2-1 over Stabæk gav oss en sterk gruppeseier og Raneheim Gatelag var for første gang klare for A-sluttspill.

Banketten på kvelden var en av turneringens høydepunkter. 350 gatelagspillere, en stor bukett gatelagsledere, nydelig mat og god stemning. Raperen Mustafa fra Stabæk gatelag ble en meget sterk oppvarming til kveldens store artist, ingen ringere enn OnkelP. Til stor jubel fra publikum og med en strålende konsert rundet han det hele av med «Styggen på Ryggen». For å si det slik, OnkelP kledde bankettsalen og publikum!

Tidlig frokost, egg og bacon, pannekaker, bøtter med kaffe, litt cola, litt snus, trøtte fjes, smil, ferdig påkledd for kamp og utsjekk. Felles avgang hotellet kl 07.45. Alle på plass, lagskasser bæres, kofferter trilles, det er 25 grader. Solkrem og voltaren smøres, noen leter etter overtreksbuksa, andre kjenner på litt vondter, tar seg en sigg, knær og tær tapes. Alle tar et felles løft, for seg selv, og for andre. Brann venter oss i kvartfinalen. Vi henger godt med, men taper allikevel 3-1 for et kjøttfullt Brannlag. Neste kamp er mot Jerv. Vi får satt vårt eget spill. Full fart fremover, både med og uten ball. Pasningsspillet presist og kjapt. Vi vinner overlegent 5-0 og vi er gode. Vi møter LSK i kampen om 5/6 plassen. Ved full tid står det 2-2 og vi er klare for straffekonk. Trener Stene formidler på mesterlig vis at straffekonk er artig! I det Ivers stiller seg i buret og stirrer straffeskytteren kaldt i øynene er undertegnende døden nær og følelsen er langt fra artig. Ballen fyker til side for mål! Allikevel, LSK går av med seieren og vi blir til slutt nr 6. Nr 6 av 29 gatelag er helt glitrende! Brann vinner fortjent hele turneringen, på hjemmebane, i tidenes største Nasjonale turnering for Gatelag.

Takk til alle dere som tror på oss. Vi er stolte. Vi kjører på videre og sikter mot regional turnering på hjemmebane i høst og mot mafiabyen Napoli. Takk til Brann og Bergen by. Vi fikk sol fra skyfri himmel. Vi fikk vennlighet og kjærlighet.

Takk for fellesskap og samhold på ekte!

Annonse fra Obos-ligaen: