Godset-Ranheim 3-0 (2-0)

Godset ble for sterke på Marienlyst. (Foto: Nicholas Lund)

Det ble tap sist Ranheim reiste til Marienlyst. Så det var et revansjelystent lag som entret matta. Den eneste forandringen fra tapet i cupen var at Riksvold gikk ut og ble erstattet av tidligere Godset-spiller Øyvind Storflor på høyrekanten.

Fra start av var det en svært jevnspilt affære. Ranheim sto høyere enn sist, og virket å ha god kontroll også defensivt. Dermed var det ekstra leit da hjemmelaget tok ledelsen på det som ikke kan beskrives som noe annet enn en god gammeldags tabbe. Eggen Rismark forsøkte å dra av en spiller som bakerste mann, men ble taklet. Ballen endte i beina til Marcus Pedersen, og eliteseriens toppscorer satte ballen perfekt plassert bak Barli.

Etter smellen fortsatte Ranheim å stå høyt, dessverre uten å skape de alt for store mulighetene. Et frispark fra Kvande fikk en retningsforandring som kunne blitt svært farlig hvis den hadde gått innenfor stengene, og Eggen Rismark la lite imellom i duellene på Ranheims offensive dødballer.

Men det ble lite uttelling, og sakte men sikkert spiste Godset seg inn i kampen igjen. Hjemmelaget tok over mer og mer av banespillet, og Ranheim må nok si seg svært heldige da Pellegrino ikke doblet hjemmelagets ledelse etter rundt 35 minutter. Kantspilleren mottok en perfekt pasning i bakrommet, og kun en fabelaktig redning fra Barli hindret 2-0 der.

Så skulle Ranheims første skikkelige sjanse komme. Michael Karlsen vendte bort Høibråten og fyrte av en kanonkule med venstrebeinet sitt. Avslutningen traff undersiden av tverrligger, men var aldri over streken. For et mål det hadde blitt.

Like etter var det dessverre hjemmelaget som skulle øke ledelsen sin. Et innlegg fra Ulland Andersen på Godsets venstrekant fant Jradi, som styrte inn 2-0. og det ble også resultatet til pause.

I pausen gjorde Maalen sitt første bytte for kvelden. Furu kom inn og erstattet Kvande i midtforsvaret.

Kampen fortsatte mye i det samme sporet som før pausen. Godset hadde mest ball, og Ranheim ble løpende mye imellom.

Det var derfor heller ikke særlig ufortjent da Ulland Andersen satte 3-0 etter drøye timen spilt. Godset kontret på sin venstre side, og Ulland Andersen skjærte innover i banen og satte ballen flott lavt i lengste.

Etter dette gikk Ranheim inn i en god periode. I større grad enn tidligere i kampen kom vi oss rundt på kantene, og både Reginiussen og Løkberg fikk gode avslutningsmuligheter.

På tross av en iherdig jakt på et trøstemål klarte ikke Ranheim å få ballen i mål, og kampen endte 3-0.

Første mulighet til å hevne disse to sure kampene i Drammen blir førstkommende søndag. Da kommer start på besøk i fjæra, og billetter til den kampen kan du kjøpe her. Kampen vises også på Eurosport pluss og Eurosport player.

Kampfakta:

Ranheim (4-3-3): Barli - Foosnæs, Eggen Rismark, Kvande (Furu 46'), Fonn Witry - Reginiussen, Valla Dønnem, Løkberg - Tønne, Karlsen (Sørløkk 73'), Storflor (Solbakken 66')

Mål: 1-0 Pedersen (9'), 2-0 Jradi (42'), 3-0 Ulland Andersen (64')

Kort Ranheim: Ingen