Håpet lever!

Perlescoringer fra Mateo og Reginiussen snudde kampen, og nå skal alt avgjøres på Lerkendal (Foto: Jørn Engberg).

Annonse:

Dette var kampen som måtte vinnes. Tap ville bety nedrykk, og uavgjort ville mest sannsynlig bety det samme. 

De elleve som startet hadde derimot ingen plan om å spille OBOS-liga neste år, og allerede før det var spilt fem minutter, var Heggem svært nære. Den omskolerte backen steg opp på et hjørnespark, men avslutningen ble reddet på streken.

Dette var bare starten på en svært god omgang. Ranheims var aggressive, hadde mye ball, og kom til mange avslutninger. 

Aller nærmest kom Mads Reginiussen, da han satte returen etter sitt eget frispark i tverrligger. 

Samtidig var Lillestrøm en konstant trussel på overganger, og kun en god Even Barli reddet oss, da Lehne Olsen kom helt alene igjennom.

Andre omgang startet på verst tenkelige vis. I et forsøk på å spille seg ut bakfra, fikk Furu en litt lang berøring som Lehne Olsen snappet. I et forsøk på å rette opp i egen feil, endte Lehne Olsen i bakken. Dommer dømte straffe til Lillestrøm, som Pedersen satte sikkert.

Alt var likevel ikke over. Drøye kvarteret inn i omgangen vridde Reginiussen over mot Olsen, som fra hjørnet av Lillestrøms 16-meter headet ned mot Mateo Lopez. Spanjolen dempet ballen på kneet, før han satte ballen kontant i lengste hjørne på volley.

Omtrent samtidig kom beskjeden om at Mjøndalen hadde havnet under mot Stabæk. Håpet var for alvor tent, og Ranheim bet seg fast, noe som også skulle gi resultater.

Mads Reginiussen fikk ballen på 30 meter, tok den med seg noen meter før han på ekte 2018-vis skrudde den i lengste bak en sjanseløs keeper.

Plutselig var det Lillestrøm som desperat trengte mål for å unngå å havne i bunnstriden. Og i de 20 lengste minuttene som har blitt spilt i fjæra siden desember 2017 trykket gjestene på, mens Ranheim heroisk stanget unna.

I det kampen bikket 90 minutter fikk Bakenga en gigantisk mulighet til å punktere. Krampa tok dessverre overhånd, og avslutningen gikk i tverrligger og over. 

Lillestrøm fikk slått et par innlegg til mot slutten av kampen, men alt ble stanget vekk, og poengene ble igjen i fjæra.

Dette konkluderte 2019-sesongen på Extra arena. Vi har én kamp igjen, og det er byderbyet mot Rosenborg. 

Som om ikke den kampen er spesiell nok fra før av, har begge lag alt å spille om. Rosenborg trenger poengene for å spille kvalifisering til Europa League, vi trenger dem for å holde oss i Eliteserien. Hvis ikke DET er nok overbevisning, vil dette også være Øyvind Storflors siste kamp. Veteranen offentliggjorde denne uka at han legger opp etter sesongen.

Det er med andre ord ingen grunn til å ikke ta turen til Lerkendal. Info om billetter finner du her.

Kampfakta:

Ranheim-Lillestrøm 2-1 (0-0)

Mål:
0-1 Pedersen 50’
1-1 Mateo Lopez 61’
2-1 Mads Reginiussen 69’

Laget:
Barli - Olsen (Storflor 63’), Kvande (Foosnæs 55’), Furu, Heggem - Reginiussen, Valla Dønnem, Mateo Lopez - Solbakken (Alseth 80’), Bakenga, Erlien

Gule kort Ranheim:
Erlien

Annonse fra Obos-ligaen: