Karlsen-perle da Odd ble knust

Fire mål og festfotball da vi endelig vant hjemme igjen. (Foto: Jørn Engberg)

Annonse:

Det var vi som fikk kampens første store mulighet. Erlien kom seg elegant fri på venstrekanten, og la lavt inn foran mål. Bakenga kom glidende, men fikk akkurat ikke satt ballen i mål.

Like etter skulle vi likevel ta ledelsen. Erlien fortsatte å skape trøbbel på venstrekanten, og tvang fram et hjørnespark. Storflors innlegg traff Daniel Kvande foran mål, og forsvarsspilleren satte inn sitt første mål i Eliteserien.

Vi la oss litt lavere i banen etter dette, og Odd fikk ha en del ball, men vi hadde god kontroll defensivt, og var farlige på dødballer og overganger.

Etter en halvtime svarte Odd, og også dette målet kom etter hjørnespark fra høyre. Torgeir Børven var sterkest i feltet, og stanget inn utligningen.

Det tok likevel ikke lang tid før vi tok tilbake ledelsen. Bakenga skaffet et frispark midt på Odds banehalvdel. Storflor slo inn, og ballen endte til slutt hos Jørgen Olsen Øveraas, som ble kveldens andre Ranheimspiller som fikk æren av å sette sitt første mål i Eliteserien.

Fra start av i andre omgang hadde Odd mye ball. Likevel fikk vi noen enorme muligheter. Reginiussen var svært nære da han fikk hodet på et innlegg, men Rossbach klarte etter hvert å klarere sin egen retur. 

Omgangen fortsatte med god defensiv kontroll, men ettmålsledelser har ikke vært en trygg situasjon denne sesongen. Derfor var det nok mange som hadde sittet med hjertet i halsen siden midten av første omgang, som fem minutter før slutt endelig kunne slappe av. En dødball endte i beina på Reginiussen, som hælsparket videre til Karlsen. Innbytteren avsluttet på første berøring, og satte ballen lavt i lengste.

Og Karlsen var ikke ferdig enda. To minutter senere dempet han et oppspill midt på Odds banehalvdel. Han fyrte like gjerne av på første berøring igjen, og fra nærmere 40 meter dalte ballen ned i nettmaskene og til 4-1, som også ble sluttresultatet.

Kampfakta

Ranheim-Odd 4-1 (2-1)

Barli - Olsen, Kvande, Heggem, Foosnæs - Reginiussen, Valla Dønnem (Mateo Lopez 89'), Skarsem - Storflor (Blakstad 80'), Bakenga (Karlsen 76'), Erlien

Mål:
1-0 Kvande (9')
1-1 Børven (30')
2-1 Olsen (34')
3-1 Karlsen (84')
4-1 Karlsen (86')

Gule kort Ranheim: Olsen

Med seieren over Odd klatret vi opp til trygg plass på tabellen, iallfall før Sarpsborg og Mjøndalen spiller sine kamper. Neste mulighet til å klatre enda mer kommer om en uke. Da skal vi til Tromsø og revansjere 1-2-tapet i mars. Neste hjemmekamp er først 3. november. Da kommer Stabæk på besøk, og billetter kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: