Kjære supporter

Les årets oppsummering fra daglig leder Frank Lidahl. (Foto: Jørn Engberg)

Annonse:

Akkurat som Kongen holder tale for Norge på nyttårsaften, har nå vår Frank Lidahl skrevet sin nyttårstale til oss Ranheimere. 

Kjære supporter!
2020 er straks historie. Et nytt år står foran oss, fylt med nye muligheter. Det blir en rekordkort pause, jeg trodde jeg hadde vært med på det meste i fotballen og at det ikke kunne bli mer utfordrende. Bare de fem siste årene i Ranheim har bydd på det meste; kamp mot konkurs i 2016, fortsatt kamp mot konkurs og opprykk i 2017, flyt i Eliteserien i del 1 av 2018, en knallhard kamp for å overleve i 2019 men som endte med nedrykk 1.desember. Rett over i omstilling etter nedrykk og ruste oss for nye oppturer i 2020, og i det vi var klare kom Covid19 med det det medførte av nye utfordringer. Men i vårt DNA ligger ikke bare at vi står i stormen, vi ser etter muligheter for å styrke oss, også i motgang.

Noe av det som inspirerer meg mest er dere folkene som er tett på klubben, enten veldig tett i form av frivillighet eller følger oss tett gjennom aktiviteter, kamp eller er tett på oss som digitale supportere. Dere løfter oss og forteller oss at vi betyr noe for deg, for dere, for bydelen og lokalsamfunnet! Vi skal være mer enn bare en fotballklubb. Vi skal utvikle et lokalsamfunn sammen med dere, vi vil bety noe for byen og for trønderske fotballspillere som bærer på en drøm. Ranheim skal være litt ditt. Og gjennom graden av engasjement får vi løpende indikatorer på hvordan vi ligger an. 2020 har etter mitt syn fortalt oss at engasjementet er økende. Og DET er ikke gitt etter 2 år i Eliteserien, men det forteller meg at vi har bygd et fundament som betyr noe mer, som indikerer at vi er på vei til å bli noe mer enn "bare en fotballklubb".

Sesongen og året stoppet i Sogndal 22.desember. Vi hadde tro og håp om å klare det, men vi var ikke gode nok. Alle har stått på så godt som mulig i år, men til slutt så holdt det ikke til opprykk denne gangen.

Isolert sett er det å ende som det 20. beste laget i norsk fotball et sterkt resultat. For oss som jobber med dette er det langt mer interessant å se bak resultatet; hva har vi utviklet oss på og forbedret, hva må vi utvikle og forbedre og hvordan vi skal klare å  gjøre det. Vi legger lista høyt for hva som skal være mulig å skape. Som leder sitter jeg med en klar følelse av at vi ikke ofte nok fikk vist oss fram fra vår beste side. Det kan det være flere årsaker til. Vi er midt i en evalueringsprosess og må bruke litt tid på å identifisere de viktigste områdene vi ikke var gode på og som er kritisk å forbedre inn i 2021. Nye muligheter kommer og vi skal være godt rustet for å angripe 2021 på alle mulige måter.

I dette merkelige året har vi gjort mye sammen, selv om året føles helt blurry ut. Dere har hengt ut flagg på kampdag, selv om det har vært utfordrende å få tatt i mot alle som vil på kamp. Men flaggfølelsen på Ranheim på kampdag er enorm, den snakker til hjertet og binder oss sammen. Og det er et signal på at vi står sammen om Ranheim.

Takk til alle dere som flagger, det betyr mye!

Vi hadde "Ranheim minutt for minutt" i april. 16 timer direkte tv på Facebook, det knyttet folk tettere på hverandre enn vi ante. Nye innflyttere og etablerte beboere ble bedre kjent med Ranheim, historien og fremtiden. Mer enn 60 000 var innom i løpet av dagen. Før jul gjorde vi "Jul på Ranheim". 4 timer direkte tv på Facebook. Mer enn 15 000 seere var innom. Vi har hatt merkeprøvedag, kampdagsarrangement vi har tilstrebet å gjøre så gode vi kan innenfor kampprotokollen under Covid19, fotballskoler og mange digitale aktiviteter.

Vi takker alle for å ha stilt opp for klubben gjennom hele året. Til eksisterende sesongkortholdere; det var ikke alle kamper dere fikk komme på. Derav tilbudet om sesongkort for 2021, med en rabatt som reflekterer ‘tapet’ i 2020. Til dere som ikke har hatt sesongkort; å kjøpe sesongkort er noe av det vakreste du kan gjøre. Selv om du ikke har tenkt deg på mange kamper, se på det som et medlemsbevis som forteller at du tegner en emosjonell kontrakt med klubben. Du viser at du tror på oss, så er det opp til oss å gjøre deg stolt. Både på og utenfor banen.

Inn i 2021 skal vi forbedre oss. La oss håpe og tro at Covid19 kontrolleres og gjennom første halvår fører til en normalisert hverdag. Vi skal skape et Ranheim som begeistrer på og utenfor banen også i 2021. Som jeg skrev i lederen i høstens utgave av vårt klubbmagasin som gikk ut til alle husstander på Ranheim;

‘I disse dager er det mye snakk om R-tallet. Og viktigheten av å holde R-tallet under 1 for å begrense spredningen av viruset. I Ranheim, i arbeidet med å utvikle kultur og styrke omdømmet til enhver tid, er det viktig at R-tallet overstiger 1. Vi skal gjennom å være Ranheim på ekte måte, virke sånn på andre at R-tallet er høyere enn 1. Hvert menneske skal ideelt sett fortelle om oss videre på en positiv måte til minst ett annet menneske. Slik utvikler vi gjengen til å bli større og større. Det blir flere engasjerte foreldre, frivillige, supportere, sponsorer, spillere og ledere som ønsker å assosiere seg med og være en del av Ranheim.’

Vi har gjennom år vært en nr 2-klubb i byen. Og det er vi jo. Men vi skal bli Trondheims Everton. Det er plass til to klubber i Liverpool. Ulike posisjoner, ulike ambisjoner. De er naturligvis nr 1 og nr 2, men det handler om to ulike identiteter, kulturer og også en sameksistens som fullt ut er varm og kjærlig. Det er passe visjonært å ha det målbildet med seg videre.

For til syvende og sist er vi Sammen om Ranheim. De beste ønsker sendes dere alle, og med sterk tro på at 2021 blir full av glede og oppturer!

Ta gjerne en titt på filmen "Sammen om Ranheim" (trykk her for link ) og vit at DU er med å bygger Ranheim videre!

Med vennlig hilsen
Frank Lidahl

 

Annonse fra Obos-ligaen: