Klasseforskjell i Tromsø

Tromsø styrte og kontrollerte inn til seier (Foto: Jørn Engberg)

Før kampstart svarte Svein Maalen på spørsmål fra Eurosport, da uttalte han; "I de siste kampene har det handlet om å sette sjansene". Ruben Yttergaard Jenssen uttalte på sin side at de har et mål om å vinne OBOS-ligaen, og nettopp de forskjellene ble utslagsgivende.

Allerede i det vi rundet tre minutter bryter Ranheim høyt etter meget godt press. Fire mot to sendes ballen mot bakre til Erik Tønne. Takket være enorm forflytting fra Karlstrøm redder han TIL ved den anledningen. Her burde det stått 1-0 til våre blå.

Etter en Ranheimdødball, kontrer Tromsø og havner i en gunstig to mot to-situasjon, der Robert Williams redder Ranheim med et nødskrik. Dog blir det laget frispark like etter i en farlig innleggssituasjon. Frisparket blir slått i en god koridor, der Gundersen rager høyest og får forlenget den i det lengste hjørnet, 1-0 til Tromsø.

Tromsø økte

Tromsø kjørte kampen etter scoringen, og hadde et enormt ballinnehav. Etter et evig Tromsøtrykk tok Williams sjansen og slo et godt innlegg på Erik Tønne, han header ballen i stolpen og utlikningen ville ikke komme.

Etter halvtimen spilt kom Rune Espejord skrått innenfor feltet, og Ranheimforsvaren kom ikke helt opp i press. Han utnyttet den sjansen maksimalt og banket til. Even Barli på den, men greier ikke å holde den ute, 2-0, som også ble pauseresultatet.

Stolpetreff og redning

2.omgang startet med et brak. Eric Kitolano får ballen på 20 meter, og klinker til. Even Barli strekker seg så lang han er, og hører bare metallklirring bak seg. Stolpen var på Ranheim sin side denne gangen. Like etter kommer Tromsø til en ny sjanse, og Barli må gjøre en kvalitetsredning for å holde Ranheim inne i kampen.

Drøyt 20 minutter ut i 2.omgang, så spiller vi vekk ballen til Tromsø, de ruller opp med tempo, og kommer rundt på vår høyreside. Tromsøspilleren slår et hardt og flatt innlegg som finner Kent-Are Antonsen, som enkelt setter ballen i hjørnet, 3-0.

Tromsø kontrollerte kampen gjennom 90 minutter, selv om vi var farlig frempå med et par anledninger, ville ballen ikke i mål. Tromsø var nok næremere fire enn vi ett, men takket være Barli ble det ikke fler. Det gjorde sine utslag på resultattavlen, og Tromsø tok en fortjent seier etter sjanser og spill. Siste sjanse for seier blir hjemme mot Sandnes Ulf den 13.desember før det er kvalikkspill som venter.