Kongsvinger - Ranheim 3-0 (1-0)

Kongsvinger ble for sterke på Gjemselund.

Rundens kamp gikk på Gjemselund mot et Kongsvinger lag som virkelig har hatt en veldig god formkurve, og ledet serien før Ranheim kom på besøk.

Ranheim ble tvunget til å gjøre noen endringer i backfireren før kamp; Lasse Qvigstad ble trukket inn i midtforsvaret grunnet Langås’ karantene. Dermed skulle Sander Amble Haugen få sin debut fra start i OBOS-ligaen for Ranheim. Keeper Frenderup måtte også stå over grunnet karantene, og Magnus Lenes voktet buret i hans sted.

Ranheim kunne fått en drømmeåpning på kampen etter et knapt kvarter. Etter at Kongsvinger hadde spilt seg til to gode sjanser, ble Ruben Alte holdt igjen inne i feltet og dommeren pekte resolutt på straffemerket. Bendik Bye har scoret på tre straffespark tidligere denne sesongen, men på det fjerde ble det bom. Kongsvingers keeper leste skuddet og det var fortsatt målløst.

Ranheim var inne i en bedre periode nå, og fikk beholde ballinnehavet. Men etter en halvtime vartet hjemmelaget opp med et flott angrep som skulle før til 1-0. Ballen havnet til slutt foran mål, hvor den ble passet over linja fra kort hold. Etter scoringen klarte Kongsvinger å sette inn et lite press, og skapte sjanser nok til å doble ledelsen.

De siste ti minuttene av første omgang var det Ranheim som virket som det skarpeste laget, og fem minutter før hvilen prøvde Gunnes seg på et skudd fra 16 meter, men det gikk en halvmeter til side for hjemmelagets mål.

Da andre omgang startet, skulle det ikke gå lenger enn tre minutter før Kongsvinger skulle doble ledelsen. Ranheim hadde utspill og skulle spille seg ut bakfra. Pasningen opp til midtbanen ble brutt, og Güven kunne sette inn 2-0 forbi en utspilt Lenes.

Minuttet etter velger Ranheim benken å bytte inn Henrik Loholt Kristiansen, og Morten Gamst Pedersen for Bendik Bye og Sander Amble Haugen.

Og et kvarter før slutt fjernet Holtan all tvil, da han og Adam Guven kom alene med Magnus Lenes. Kongsvingers toppscorer valgte å runde Lenes og la på til 3-0.

Magnus Lenes ble satt på prøve ved flere anledninger i andre omgang, og vartet opp med flere gode redninger. Ranheim klarte ikke å sette KILs keeper på de samme prøvene, dermed endte kampen med 3-0 til Kongsvinger som befester sin posisjon på toppen av tabellen. Nå venter en etterlenget pause, før vi tar i mot Mjøndalen på EXTRA Arena 24. juni. Billetter til kampen kan du kjøpe her. https://ranheim.ticketco.events/no/nb/e/runde_13_ranheim__mjoendalen

Laget: Lenes, Amble Haugen (Kristiansen 60’), Qvigstad, Eggen Rismark, Tønne, Reginiussen, Tromsdal, Alte, Marklund (Kvithyld 75’), Gunnes, Bye (Gamst Pedersen 60’)