Kvinnefotball etter 1997

Kvinnefotballen i utvikling.

Annonse:

Forsidebildet: Fra treningsleir 2003 i Danmark, Kristine Engen med datteren Emma. Foto Privat. Dette er et utdrag fra: “Ranheim idrettslag 110 år: 1902-2011”.

Med mål om å bli ledende klubb innen damefotball i 1997 gjennom sitt prosjekt “Team 97” får Ranheim tilnavnet “Talentfabrikken” av bladet “Fotball” i 1995, og det skjer mye positivt nå. Det inngås et langsiktig samarbeid med Peterson Ranheim, og tidligere Ranheimsspiller Reidar Tryggestad er på besøk fra USA. Det blir et hyggelig gjensyn, og han har også økonomisk støtte med i bagasjen. På fotballfaglig side innføres trenerforum, mens Stig Winsnes blir godkjent som D-trener, og blir senere landslagstrener på flere nivået, først for J-16.

Saken fortsetter under bildet

Kvinnefotball-historisk-bilde-Fotballavdeling.jpg
Fortuna har akkurat utlignet til 3-3 i Ålesund, men Ranheim (i hvitt) kom tilbake og vant 3-5. Faksimile fra Sunnmørsposten (1997)

Etter andreplassen i 1997 deltok flere lag fra Ranheim enn noen gang i seriespill, i 1998 deltok totalt hele 41 lag. Nye landslagsspillere for klubben i 1999, da Mari Kjenner og Tine Marie Røst deltok på J17-landslaget, og Gisle Refseth får landskamper for G-16.

Damelaget rykker nå ned fra 1.divisjon, et seg tilbake sportslig sett, men klubbens sportsplan for barne-, ungdoms-, dame- og herrefotball ferdigstilles. Og i august 1999 åpner lagets kunstgressbane etter imponerende innsats av mange involverte. I årsmeldingen dette året fremheves spesielt Reidar Tryggestad og Ole Ståle Nilsen.

Administrativt er fotballavdelingen inne i en periode der flere tillitsvalgte trekker seg av ulike årsaker. Det betyr stor belastning på de som fortsetter, og som må utfylle flere roller. Etter prestasjonene på banen og utviklingen av baneanlegget å dømme må disse få ha gjort en enorm jobb. For damelaget vinner sin 2.div-avdeling suverent i 2000, men på grunn av ny serieordning skal laget likevel spille i 2.divisjon også neste sesong. Guttelaget vant interkretsserien og Skandia cup, og det ble kretsmesterskap i både småpike og smågutteklassen.

2001, idrettslaget fyller 100 år, dessverre uten at sportslig suksess følger jubileumsåret denne gang. Damelaget klarte en 4.plass i den nye 2.divisjon, mens den nye og hardere 2.divisjon ble for tøff for herrelaget som rykket ned. Fotballavdelingen ansetter sin første daglige leder når Christoffer Hansen tar denne oppgaven på deltid. Klubben er også en av fire klubber som av NFF/TFK velges for å “drive klubbutvikling”. Damelaget blir så nr 2 i sin 2.div-avdeling året etter i 2002. Dermed ligger alt til rette for damelaget når de i 2003 vinner 2.divisjon Trøndelag, men tapte en av kvalifiseringskampene, nok til at det ikke ble opprykk denne gangen.

Annonse fra Obos-ligaen: