LSK - Ranheim 0-1 (0-0)

Mads Reginiussen sikret sesongens fjerde seier på Åråsen. (Arkivfoto: Jørn Engberg).

Ranheim reiste til Lillestrøm med mål om å ta sin tredje strake seier i Eliteserien. Elleveren til Ranheim minnet mye om elleveren som startet hjemme mot Haugesund for en uke siden, men med enkelte forandringer. På høyrekanten gikk Helmersen inn for Storflor, og på høyrebacken ble Witry erstattet av Alseth.

Kampen startet for Ranheims del bra. Lillestrøm hadde en del ball, men Ranheim fortsatte å vise seg som et godt kontringslag. Og det var Ranheim som skulle få de fleste mulighetene i førsteomgangen.

Etter knappe ti minutter spilt mottok Foosnæs ballen i returrommet etter en corner. Backen klemte til, men traff ikke helt rent. Likevel spratt ballen like til side for Lillestrøms venstre stolpe. Lillestrøm slet med å etablere noe som helst. Når de først fikk avsluttet, var det stort sett fra avstand, og stort sett skyhøyt over. Ranheim, på sin side, fortsatte å ta alle overgangene på alvor, og både Reginiussen og Karlsen hadde sine muligheter.

Omgangens mest kontroversielle situasjon skjedde etter halvtimen spilt. Løkberg ble spilt igjennom til høyre i boksen, og taklet bakfra. Dommeren blåste, men til Ranheimspillernes store frustrasjon ga han Løkberg det gule for filming.

Noen minutter senere var Ranheim farlig frempå igjen. Denne gangen var det Tønne som førte oppover venstrekanten sin, og la en nydelig ball diagonalt til Helmersen. Helmersen fikk dessverre et litt dårlig mottak, og en Lillestrømspiller klarerte ballen til corner.

0-0 til pause, i en omgang hvor Ranheim var best.

I andreomgangens første store mulighet gikk også til Ranheim. Barli spilte langt, og Karlsen gjorde slik han som regel gjør: holder motspiller på avstand, og tar ned ballen. Karlsen spilte videre til Løkberg, som igjen spilte ut til Helmersen på høyrekanten. Helmersen tok med seg ballen, dro den over på venstrefoten sin, og klemte til. Like utenfor.

Noen minutter senere skulle Ranheim derimot få hull på byllen. Tønne spilte en pasning mot Karlsen, som gjorde slik han gjør for tiden, og hoppet over ballen. Bak ham dukket Løkberg opp, som spilte videre mot Helmersen. Helmersen fikk ikke avsluttet, men ballen endte i beina til Reginiussen, som satte ballen kontrollert i lengste. 0-1. Fortjent.

Ranheim endret ikke kampplan etter å ha tatt ledelsen, og i minuttene etter målet ble det skapt flere gode sjanser fra innlegg. Spesielt fra venstrekanten med Tønne og Foosnæs.

Etter 71 minutter skulle også Lillestrøm få en god mulighet. Et innlegg fra høyre traff panna til Erling Knudtzon, men Barli var godt med på notene. Dette skulle likevel vise seg å være starten på en aldri så liten Lillestrøm-offensiv. Hjemmelaget bet seg fast, og Ranheim forsvarte seg heroisk. Lillestrøm presset virkelig i denne perioden, og Barli ble satt på flere prøver. Prøver han besto med glans.

Lillestrøm trykket på til dommeren blåste, men Ranheim red det av, og sesongens fjerde trepoenger er et faktum.

Nå går Ranheim inn i nok en uke med to kamper. På onsdag spilles den utsatte kampen mot Brann på Extra Arena. Billetter til den kan du kjøpe her.

Deretter kommer Vålerenga på besøk på lørdag. Billetter til den kjøper du her.