Marcus Mehnert til fjæra

En stor signering for Ranheim

Annonse:

Marcus Johansen Mehnert ble født i Asker 28/10-1997. Marcus startet fotballkarriereren sin i Hvalstad IL, dro så til Holmen IF før ferden gikk til Stabæk. Han ble toppscorer i juniorserien G19 Interkrets i 2014 og kom på andreplass på samme toppscorerliste året etter. Etter å ha imponert stort på Stabæks juniorlag fikk han to kamper i Eliteserien for Stabæk som 18-åring i 2016. Deretter gikk han til Asker, der Brann oppdaget ham som deres toppscorer i 2. divisjon i 2018-sesongen.

I 2019-sesongen ble han sendt på utlån til OBOS-ligaen og Nest Sotra, (nå Øygarden FK) der han leverte 11 mål på 24 kamper. I 2020 var han tilbake i Bergen og Eliteserien, men fikk bare 23 minutter spilletid for Brann. 

Dette er ikke bare en stor signering for Ranheim men også en litt uvanlig en, da klubben har som "hovedregel" å hente inn trønderske spillere. Etter at Ole Sæter gikk til Rosenborg Ballklub forrige uke, og Ivar Sollie Rønning til Klaksvik har vi nå en erstatter sammen med Michael Karlsen, som kan blomstre i Ranheim.

- Vi går ingen ny retning, vi kan rekruttere utenfor trøndelag i følge statuttene, men vi leter i trøndelag først. Det er fortsatt et lag med sterk trøndersk profil, og det skal vi ikke endre på, sier Svein om nysigneringen. 

Selv om Marcus kommer fra Østlandet har han likevel trønderske aner, og nå skal han gjøres trønder av, både på og utenfor banen. I tillegg mener Maalen spissen gjør seg godt i miljøet.

- Vi får gjøre trønder av han, han har tross alt slektninger på Stjørdal. Det er en ydmyk og ambisøs gutt som kommer, han skal være med og bidra til å utvikle klubben. Her skal han få utløp for drømmer og ambisjoner, da kommer utviklingen og resultatene.

Og legger til:

- Vi får en bakromspiss, som er glad og i lure seg inn i boksen. Det er en spiller som er sulten og være en del av miljøet, det er en klar  annerkjennelse til oss som klubb han ønsker å komme hit, forteller Maalen.

Marcus selv sier laget og spillestilen matcher han bra med hans måte å spille på både offensivt og defensivt. Dermed ble valget på Ranheim fint foran andre klubber.

- Her får jeg spille den stilen som passer bra, der jeg kan kjempe i bakrom og jobbe hardt defensivt med løpsstyrken. Samtidig kommer jeg til en spillergruppe som er godt sammensveiset alle sammen, noe jeg liker godt.

Og legger til:

- Jeg følte meg ønsket hit, Svein skisserte meg om spillestilen; og den passer meg perfekt. Jeg en kar som elsker å score mål, og bidra til at spillestilen er gjenkjenbart. Det som kjennertegner meg er å lure meg inn i bakrom, sier Marcus om overgangen.

FUN FACTS:

  • Ved siden av å spille fotball har Mehnert jobbet som vikar på barneskole.
  • Han ble nominert til prisen for årets talent i 2. divisjon.
  • I 2018 skrev Dagbladet en sak om de 50 beste spillerne fra Akershus. På den lista var Mehnert på 39. plass.
  • God på dialekter, kan trøndersk

Tidligere klubber

  • Stabæk (2011-2015)

  • Stabæk A-lag (2016)

  • Asker (2016-2018)

  • Brann 2019-2020

  • Nest Sotra / Øygarden FK (utlån 2019)

Annonse fra Obos-ligaen: