Molde på søndag

Tøff bortetur til rosenes by neste for Ranheim.

Tidligere kamper

Flere treningskamper er blitt spilt mellom lagene i de siste årene, senest før årets sesong da det endte 1-1 på Aker Stadion. Ranheim mål ble scoret av Mads Reginiussen.

Sist lagene møttes i tellende kamp på Aker Stadion var i cupens fjerde runde i 2013. Ranheim og Forza dro til rosenes by fulle av selvtillit etter å ha slått Aalesund i forrige runde, men kom fort ned på jorda igjen. Før halvtimen var spilt ledet Molde 3-0, og i andre omgang la de på tre ekstra scoringer i målprotokollen og avanserte med 6-0-seier.

Første kamp mellom lagene var i 1946 da Ranheim spilte kvalifisering til Hovedserien. To tidlige mål av trønderne var nok til å sende Ranheim opp en divisjon til nivå 1. I 1954 var det igjen Molde som stod mellom Ranheim og Hovedserien. Igjen ble det en 2-0-seier til Ranheim og vi rykket dermed opp igjen.

Samme sesong hadde vi allerede møtt Molde i cupkamp i tredje runde. Fem minutter før slutt falt avgjørelsen da Øivind Næss sendte Ranheim videre. Vi kom oss til semifinalen samme år, men da var det Lillestrøm som hindret oss i å spille finale i hovedstaden.

I vårsesongens oppgjør på EXTRA Arena vant Ranheim 3-1. Sarr sendte bortelaget i ledelsen med et flott langskudd, før Reginiussen, Riksvold og Karlsen snudde kampen i andre omgang og sørget for at alle poengene ble igjen i fjæra.

Siden sist

Etter Ranheims seier på EXTRA Arena har det spilt åtte serierunder, hvor moldenserne har vunnet fem, tapt to og spilt uavgjort en gang. Ett av de to tapene kom i forrige runde da Stabæk tok alle tre poengene på Nadderud. I mellom serierundene i helgene har laget fra rosenes by også spilt kamper i kvalifisering til Europa League. Glenavon, Laçi og Hibernian har de slått ut. Den tøffeste motstanderen besøkte de i St. Petersburg nå på torsdag, da Zenit vant 3-1 i første runde. Molde tok med seg et viktig bortepoeng før returoppgjøret neste uke.

Nå på søndag blir russere, sør-amerikanere og serbere byttet ut med en gjeng trøndere som tar bussen fra Ranheimsfjæra til Aker Stadion. I tillegg blir det et gjensyn med gammel hjemmebane for Magnus Stamnestrø og Ivar Furu.

Kampen ser du på Eurosport Player fra kl 18.00. Eller best live på Aker Stadion. Bortebilletter på felt K kjøper via Moldes hjemmesider.