Molde-Ranheim 2-3 (0-0)

Kruttsterk andreomgang sikret tre poeng i Molde. (Foto: Fredrik Eriksen)

Kun ett bytte ble gjort fra sist helgs kamp mot Sandefjord. Storflor kom inn på høyrekanten for Olufsen, som ble henvist til benken.

Kampen åpnet i et høyt tempo, og Ranheim var svært nære å sjokkåpne, da Reginiussen traff stolpen etter bare et drøyt minutt. Etter en gjenvinning høyt i banen fant Løkberg Fonn Witry ute på høyrekanten. Innlegget var presist, men avslutningen til kapteinen gikk dessverre stang ut.

Derfra fortsatte omgangen å være en fartsfylt, om enn litt kaotisk, affære. Molde hadde mest ball, og spilte Ranheim lave. Vertene kom seg også til flere sjanser, men litt flaks kombinert med en sedvanlig god Barli sørget for at det sto 0-0 til pause.

De første ni minuttene av andre omgang minnet mye om de 47 vi fikk før pause, men så tok ting av.

Først fikk Løkberg en kjempesjanse, etter et godt løp av Tønne. Løkberg fikk avsluttet, men skuddet gikk rett på keeper. Men Ranheim rakk ikke å tenke på den forspilte muligheten særlig lenge, for kun minuttet etterpå ble Løkberg spilt gjennom på høyrekanten. Han spilte til Mikke Karlsen, som iskaldt avsluttet tilbake i høyre hjørne. Ranheim var i ledelsen.

Om enn bare for en kort stund. Kun to minutter senere ble Eikrem spilt opp i Ranheims 16-meter. Han la igjen til Hestad, som satte ballen til venstre for Barli. En Barli som kun minuttet før hadde reddet mesterlig da Leke James var helt på blankt mål.

Kampen fortsatte å svinge veldig også etter dette. Tønne kom til to gode skuddmuligheter, dessverre uten uttelling. Samtidig produserte Molde gode sjanser på løpende bånd de også.

Ranheim fortsatte å produsere gode muligheter også mot slutten av kampen, og i det kampen gikk inn i sine siste ti minutter satte Ranheim i gang litt av en sluttspurt.

Først snappet Foosnæs ballen fra en Moldespiller på kanten av 16-meteren. Ballen havnet til slutt i beina til Reginiussen, som avsluttet via en forsvarsspiller og til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket avsluttet Stamnestrø like utenfor.

Men like etter skulle det gå. På motsatt side snappet Fonn Witry ballen denne gangen, og innlegget hans til Helmersen fikk lykkeligere slutt. Innbytteren traff ikke helt rent, og ballen gikk via en forsvarsspiller, men den spratt i mål.

Kun tre minutter senere var det Tønne sin tur å utnytte en glipp i Moldeforsvaret. Kantspilleren var både god og våken, og fikk chippet inn 1-3 over Linde i Moldemålet.

Molde svarte med en real sluttspurt, og selv om Chima Chukwu fikk satt inn en redusering, holdt det helt inn.

Neste kamp for Ranheims del er nok en bortekamp. Førstkommende søndag går turen til Bergen, hvor et gjensyn med Christian Eggen Rismark og Brann står for tur. Kampen vises på Eurosport Norge og Eurosport player.

Neste hjemmekamp blir først etter landslagspausen. Da kommer Strømsgodset på besøk til Extra arena, og billetter finner du her.

Kampfakta:

Ranheim:
Barli, Foosnæs, Furu, Kvande, Fonn Witry - Reginiussen, Valla Dønnem (Stamnestrø 71'), Løkberg - Tønne, Karlsen (Helmersen 62'), Storflor (Alseth 92')

Mål: 0-1 Karlsen (56'), 1-1 Hestad (58'), 1-2 Helmersen (84'), 1-3 Tønne (87'), 2-3 Chima Chukwu (92')

Kort Ranheim: Ingen.