Mushaga Bakenga til Ranheim

Leier Mush fra Tromsø ut sesongen. (Foto: Tromsø IL)

Annonse:

Tromsø og Ranheim er enige om en utlånsavtale for Mushaga Bakenga ut sesongen. Mush har kontrakt med Tromsø ut året og vil dermed være Ranheim-spiller til den kontrakten utløper.

Selv om han kun er 27 år har Mush er karriere med opphold i RBK, Molde, Tyskland og Belgia. Etter en periode i Tromsø er det nå klart at han vender hjem til Trondheim for å spille i Ranheim ut sesongen. Trener Svein Maalen gleder seg til å få hjem en trønder som har vært ute på reise i mange år.

- Mush er kun 27 år, han har mange år igjen og har fortsatt mye å bevise. Han har hatt noen trøblete sesonger med skader og ikke fått trent godt nok over tid til å bygge stabile prestasjoner. Han har noen egenskaper som vi ser etter, en angrepsspiller som truer bakrom. Det er en veldig fin gutt, jeg hadde han også som juniorspiller i RBK, der han spilte med mange av de gutta som er en del av vårt lag nå. Vi tror vi kan bidra til at Mush igjen kan bli den beste utgaven av seg selv. Jobben må han naturligvis gjøre selv, men vi i Ranheim har en god historikk på å jobbe sammen for å få ut det beste av hver enkelt. Vi henter ikke Mush med en forventning om at han skal spille hver kamp og score ti mål. Men vi får inn en flott gutt som skal bidra på linje med de andre vi har til at vi skal forbedre prestasjonene den siste delen av sesongen, sier Svein Maalen.

Daglig leder Frank Lidahl forteller om en meget god dialog med Tromsø der spilleren har vært satt i fokus.

- Vi skal være 96% Trøndelag. Nå åpnet det seg en mulighet for å hente en trønder med erfaring, selv om han ikke er mer enn 27 år. Vi trodde ikke det skulle åpne seg en mulighet for å hente hjem Mush i sommer, men Tromsø har vært veldig løsningsorienterte og det virker som vi får en veldig blid og motivert Mushaga Bakenga til Ranheim. Han skal få tid til å finne både trygghet og glede i Ranheim, i Ranheim er det kollektivet som skaper prestasjoner sammen. Vi skal alle være med på å bidra til at Mush kan skape prestasjoner i Ranheim. Og han skal bidra til å gjøre de andre bedre – både i garderoben, på trening og forhåpentligvis også i kamper i høst. Vi gleder oss til å få hjem en fin gutt, sier Lidahl.

Mush lander på Værnes kl 14:00 i dag og trener første gang med Ranheim allerede kl 15:30. Han er dermed aktuell for plass i troppen til søndagens kamp mot Viking.

Annonse fra Obos-ligaen: